Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΤ: Δημόσιος απολογισμός μπροστά στα φαινόμενα παρακμής

Την ώρα που διάφοροι στην ΕΡΤ "πλακώνονται" άλλοι δημοσίως και άλλοι υπογείως, αλλά δύσκολα βγαίνει στην τηλεόραση η καθημερινότητα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των σωματείων τους, των κινημάτων, κλπ ας μιλήσουμε με απολογισμούς, γιατί ΕΡΤ δεν είναι μόνο η ΕΡΤ1, αλλά και το διαδίκτυο και τα ραδιόφωνα και οι περιφερειακοί σταθμοί και η ΕΡΤ3 και ο Πολιτισμός, κλπ


Ιδού λοιπόν ο δημόσιος απολογισμός http://www.ert.gr/author/abrat/ (προσωπικός, ποσοτικός και περιεχομένου και μέρος του όχι όλος, τα εκατοντάδες ευχαριστήρια και οι αναδημοσιεύσεις δεν περιλαμβάνονται - είναι όμως αρχειοθετημένα) από τότε που άνοιξε η ΕΡΤ από τους αγώνες της κοινωνίας, μέχρι και σήμερα. Γιατί όταν είσαι με την κοινωνία και όχι με τις "ομαδοποιήσεις" και τα πάσης φύσεως "παρεάκια", αυτή στο αναγνωρίζει.

Όχι δε συμμετέχουμε σε φράξιες εντός και εκτός των κυβερνώντων, ή σε συντεχνιακές φατρίες, δεν ζητήσαμε υπεύθυνη θέση, δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ αίτηση για διευθυντικό πόστο, δεν κοιτάξαμε ποτέ υπεροπτικά αυτούς που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, τους "ταπεινούς της γης", όπως κάτι ψηλομύτες που ξιπάζονται ότι "δεν θα μας υπαγορεύουν οι απέξω τί θα παίζουμε", όταν το θέμα είναι για εργατικές κινητοποιήσεις, ή για δράση μαζικών φορέων, αλλά άμα χτυπήσει το τηλέφωνο "από ψηλά" για άλλα θέματα κάνουν γαργάρες όποια κυβέρνηση και αν είναι στα πράγματα, ή όταν είναι για τους χιτλερίσκους ανακαλύπτουν τον "πλουραλισμό" για τα "κοινοβουλευτικά κόμματα".

Το ενδιαφέρον είναι ότι όλα αυτά είναι πλέον ορατά σε όλους. Δεν είναι η ΕΡΤ για την οποία αγωνιστήκαμε το 2013-2015, δεν είναι όμως και το χάλι της περιόδου πριν το "μαύρο", οπότε ο στόχος είναι πάντα το καλύτερο, μαζί με την κοινωνία.

Y.Γ. πολλοί/ες εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα μπορούσαν να μιλήσουν για τους απολογισμούς τους που βρίσκονται στο πλευρό της κοινωνίας και καλό είναι να το θυμόμαστε πριν πάρουμε το όποιο δημόσιο ξεκατίνιασμα διαφόρων και το κάνουμε σημαία.

Ας υπενθυμίσουμε όμως, μέρα που είναι με την απεργία στα ΜΜΕ της Λέσβου για τις ακροδεξιές επιθέσεις στους συναδέλφους, τη βράβευσή τους το 2017. "Δημοσιογράφοι Ανατολικού Αιγαίου: για την άμεση και αντικειμενική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης και την ανάδειξη της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, που επέδειξαν οι νησιώτες του ανατολ. Αιγαίου. Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου , Νήσων Κυρ. Κορτέσης".

Y.Γ. 2 και το ομοφωνο ψήφισμα του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ το Δεκέμβριο του 2017 που επιμένουν να "αγνοούν" ως προς την εφαρμογή του αρκετοί από τους εντός της ΕΡΤ δημοσιολογούντες για αυτήν και αναφερόμαστε στο δημοσιογραφικό χώρο.


Ψήφισμα για Χρυσή Αυγή

Το Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ ζητάει την επιτάχυνση των διαδικασιών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Καταδικάζουμε κάθε επίθεση και κάθε απειλή σε βάρος συναδέλφων, αλλά και δημοκρατικών πολιτών, προσφύγων και μεταναστών.

Το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ ζητάει από τα ΜΜΕ να μην αντιμετωπίζουν τους υπόδικους και κατ’ ομολογίαν δολοφόνους ως πολιτικό κόμμα, αλλά ως εγκληματική οργάνωση και να σταματήσει η προβολή τους, πλην των θεμάτων που αποκαλύπτουν την εγκληματική δράση τους.