Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ανάσα στις ανάγκες άθλησης από τον Ολυμπιακό Γαλατσίου – Λαμπρινής


 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Στις εποχές που οι αλάνες σχεδόν έχουν εξαφανιστεί και μέσα στο περιβάλλον των τσιμεντουπόλεων, κάποιοι στοιχειώδεις αθλητικοί χώροι, αλλά και οι τιτάνιες προσπάθειες των ανθρώπων που «τρέχουν» τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, δίνουν ανάσες στην ανάγκη για αθλητισμό και ψυχαγωγία.


«Παιδί» αυτής της ανάγκης είναι ο Ολυμπιακός Γαλατσίου – Λαμπρινής.


Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2009 και έχει αξιόλογα τμήματα υποδομών, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η περιοχή Γαλατσίου, Λαμπρινής και Πατησίων είναι μία αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα οι ανάγκες άθλησης να είναι μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να καλύψουν  οι διαθέσιμοι αθλητικοί χώροι. Ακόμα και κάτω από αυτή την πίεση, ο σύλλογος δίνει σημαντική αθλητική διέξοδο στα νέα παιδιά της περιοχής.



Οι υποδομές προπονούνται στο γήπεδο της Θερμίδας (οι διαστάσεις του είναι για αγώνα 6×6) όπου φιλοξενούνται και άλλα τμήματα υποδομών γειτονικών σωματείων. Ο τάπητας έχει φθαρεί (ορατό το πρόβλημα και στη φωτο) και η αντικατάστασή του είναι κίνηση που πρέπει να γίνει άμεσα.
Για την ανάσα που δίνει η «Θερμίδα» στην περιοχή τόσο στον τομέα της άθλησης, όσο και του πράσινου, έχουμε ήδη αναφερθεί στο παρελθόν.


Ψυχή της ομάδας είναι ο πρόεδρος και προπονητής της, Νίκος Μπερεδήμας με δίπλωμα προπονητή UEFA B’ που μετά από πολλά χρόνια στη Γερμανία, επέστρεψε και έχει θητεία σε αρκετά ερασιτεχνικά σωματεία. Eκτός από πρόεδρος και προπονητής κάνει αφιλοκερδώς και μαθήματα ξένης γλώσσας (ξεναγός η επαγγελματική του ιδιότητα) στους μικρούς αθλητές.
Έτσι έχουμε άλλο ένα θετικό παράδειγμα που ο αθλητισμός και η κοινωνική προσφορά είναι συμπαίκτες.



Τον συναντήσαμε στην πρόσφατη εκδήλωση που έγινε στη «Θερμίδα», ή πάρκο «Βασίλης Αυλωνίτης», όπως είναι πια η επίσημη ονομασία και μιλήσαμε μαζί του.

-Ο σύλλογος εκτός από τις υποδομές έχει ανδρικό τμήμα;

-Ναί, το ανδρικό αγωνίζεται μέσα από τις τάξεις του Απόλλωνα Άνω Λιοσίων στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΔΑ και με έδρα το γήπεδο Πανοράματος.

-Στο σύλλογο προπονούνται στις υποδομές και έξι κορίτσια, έχετε στόχο να συγκροτηθεί και γυναικείο τμήμα;




-Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο σκεφτόμαστε να συγκροτηθεί γυναικείο τμήμα, για πρώτη χρονιά μόνο με προπονήσεις και φιλικά και αξιοποιώντας την εμπειρία να δούμε και τη μεθεπόμενη περίοδο την πιθανή ένταξή του σε κατηγορία. Στο γυναικείο ποδόσφαιρο η ένταξη γίνεται κατευθείαν στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

-Το δελφίνι στο σήμα έχει κάποιο συμβολισμό;

-Ναί, συμβολίζει τη ζωή, από εκεί, από τη θάλασσα, κατά κάποιο τρόπο προήλθαμε.

Συνέντευξη & φωτο: Νάσος Μπράτσος