Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Κάτοικος της Μόριας πυροβόλησε 16χρονο πρόσφυγα

 ...αναδημοσίευση από την ΕΡΑ Β. Αιγαίου...

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης τραυματισμένος στο κεφάλι και στα πόδια νοσηλεύεται 16χρονος Σύρος αιτών άσυλο. Τον 16χρονο πυροβόλησε σήμερα περί τις 6 το απόγευμα, αγρότης κάτοικος του χωριού Μόρια μέσα σε κτήμα βόρεια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Ο αγρότης πυροβόλησε για άγνωστους μέχρις στιγμής λόγους τον 16χρονο παρόντων των γονιών του και του αδελφού του. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια των αιτούντων άσυλο είχε φθάσει στη Λέσβο μόλις πριν από δυο μέρες, το πρωί της 8ης Ιουλίου.
Από την Αστυνομία διενεργούνται έρευνες προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο διοικητής του ΚΥΤ Μόριας Γιάννης Μπαλμπακάκης  που επισκέφθηκε το παιδί στο νοσοκομείο «ο 16χρονος νοσηλέυευται εκτός κινδύνου. Ήρθε στο νησί πριν από δύο μέρες με τον πατέρα και τον αδερφό του και σύμφωνα με πληροφορίες απλώς βρίσκονταν σε μή περιφραγμένο κτήμα.»

22:20 Νεώτερη ενημέρωση:

Συνελήφθη  ο δράστης του πυροβολισμού του 16 χρονου Σύρου πρόσφυγα στη Μόρια. Πρόκειται για έναν 78χρονο με παρελθόν στη βίαιη συμπεριφορά και τη χρήση όπλου. Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


ΠΗΓΗ :ΑΠΕ-EΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ


2)Σχόλιο του blog:
Ντροπή για τις εικόνες αμερικάνικου νότου και για τις "φυσιογνωμίες" που "πρωταγωνιστούν". Και μάλιστα σε ένα νησί που θρήνησε κόσμο στην προσφυγιά, όπως φάνηκε και στις λίστες των θυμάτων της κατοχικής περιόδου, που λίγες μέρες πριν παρουσιάστηκαν στα Τσαμάκια, στην εκδήλωση τιμής και μνήμης με αφορμή το νέο βιβλίο του Γιώργου Γαλέτσα.

Τραγικά επίκαιρο και το βιβλίο "Αιγαιοπελαγίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", που θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν μας, το οποίο ο δράστης με βάση την ηλικία του το είχε ζήσει.