Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Καθηγητές και στο γρασίδι – Η ποδοσφαιρική ομάδα της ΟΛΜΕ στο ert.gr


 ...αναδημοσίευση από το sports.ert.gr και το www.ertnews.gr...

Μαθήματα δεν κάνουν μόνο χρησιμοποιώντας πίνακες και θρανία, αλλά παραδίδουν μαθήματα και στο γρασίδι, καθώς οι συμμετέχοντες στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΟΛΜΕ, έχουν για διδακτέα ύλη που παραδίδουν μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ, την αξία του εργασιακού αθλητισμού.





Σχεδόν όλοι κάποιες άλλες περιόδους της ζωής τους είχαν οργανωμένη ενασχόληση με αθλητικά σωματεία και όπως μας είπαν «το μικρόβιο δεν φεύγει, αν δεν πάμε στο γήπεδο κάτι νοιώθουμε να μας λείπει».
Χωρίς ενδιάμεσες προπονήσεις της ομάδας, εκτός από ατομικές πρωτοβουλίες ορισμένων, η ομάδα αγωνίζεται στο πολύ ενδιαφέρον, δυνατό και οργανωμένο πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ.


Όπως μας δήλωσε ο Θανάσης Νικόπουλος, το γεγονός ότι χρόνια έχουν να γίνουν διορισμοί, έχει αντίκτυπο στον σχετικά υψηλό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας, που καλύπτει αγωνιστικά κενά με την προσθήκη αστυνομικών (υπάρχει σχετική ρύθμιση για την επιλογή αυτή, όπως υπάρχει και δυνατότητα συμμετοχής συνταξιούχων εκπαιδευτικών).
Άρα εκτός από το αμιγώς εργασιακό θέμα για διορισμούς και καλύψεις κενών οργανικών θέσεων, υπάρχει και αυτή η παράμετρος, των επιπτώσεων της αδιοριστίας στον εργασιακό αθλητισμό.




Σε άλλες πόλεις που υπάρχουν διοργανώσεις εργασικών πρωταθλημάτων η ΟΛΜΕ δεν κατεβάζει ομάδα, συνεπώς συμμετέχει μόνο στους αγώνες που διεξάγονται στην Αθήνα, στα πλαίσια του πρωταθλήματος της ΑΔΕΔΥ.





Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νικόπουλου, είναι η ακόλουθη: «Τον 32ο χρόνο συμμετοχής κλείνει φέτος η ομάδα ποδοσφαίρου της ΟΛΜΕ στο πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ σε εργασιακό επίπεδο. Μια ομάδα που ξεκίνησε από το μερακι και τις ανιδιοτελείς προσπάθειες των συναδέλφων φυσικής αγωγής Άγγελου Πουρνάρα και Θανάση Νικόπουλου το 1996.
Έκτοτε η ομάδα έχει περάσει απο πολλες φάσεις, δεν συμμετείχε για δυο χρονιές(λογω οικονομικων προβληματων). Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Α κατηγορίας (1998) και ένα κύπελλο Β κατηγορίας (2009) και γενικά συνεχίζει να έχει μια σταθερή και αξιοπρεπή παρουσία στα πρωταθλήματα της ΑΔΕΔΥ κάθε χρόνο παρά τα αγωνιστικά προβλήματα λόγω τραυματισμών και απουσιών, μιας και οι περισσότεροι συνάδελφοι απασχολούνται ως προπονητές σε διάφορες ομάδες.




Με την φανέλα της ΟΛΜΕ παίζουν αρκετοί γνωστοί παίκτες Α και Β κατηγορίας όπως ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος.Κώστας Κρασώνης, Δήμος Κάβουρας,Τάκης Περσίας, Θύμιος Γεωργούλης, Θωμάς Κουρκούνας, Βασίλης και Πέτρος Τσιγκούλης, Νίκος Γκοβογιαννάκης, Γιώργος Καλύκας Γιωργος Καχριμανης κ.α. οι παλιοί πρωταθλητές στίβου Νίκος Καρανάσιος και Κυριάκος Μουτεσίδης κ.α. Σήμερα η ομάδα της ΟΛΜΕ αγωνίζεται στη Β κατηγορία και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας.


Το διοικητικο συμβούλιο της ομοσπονδιας μας (ΟΛΜΕ) έχει σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα και ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι συνθήκες είναι πολύ δυσκολες για όλους μας,καλυπτοντας οικονομικα την συμμετοχη μας στο πρωταθλημα της ΑΔΕΔΥ,και θα θελαμε να τους ευχαριστησουμε».




Οι φωτογραφίες είναι από τον αγώνα της ΟΛΜΕ με την ομάδα των εργαζομένων στο Υπουργείο Παιδείας.

Κείμενο & φωτο: Νάσος Μπράτσος
χρησιμοποιήθηκαν και φωτο του αρχείου της ΟΛΜΕ


Aπό την εφημερίδα του αθλητικού τομέα της ΑΔΕΔΥ