Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ακτοπλοϊκά μπερδέματα και θαλασσινές ταλαιπωρίες



Τη Δευτέρα 14/5 υπήρχε προγραμματισμένο δρομολόγιο του Νήσος Μύκονος για Εύδηλο Ικαρίας. Σήμερα Παρασκευή 11/5 διαβάσαμε σε τοπικές ιστοσελίδες, ότι θα αντικατασταθεί από το Νήσος Ρόδος και αντί για Εύδηλο θα πιάσει Άγιο Κήρυκο.

Σε ελεύθερη μετάφραση όσοι από το βόρειο μέρος του νησιού έχουμε κόψει εισιτήριο θα πρέπει να υποστούμε τα έξοδα του ταξί από τη μία πλευρά στην άλλη και όσοι έχουν μέσο να υποστούν τη νυχτερινή οδήγηση και το κόστος των καυσίμων.


Ή να ταλαιπωρήσει κανείς συγγενείς να τρέχουν από την άλλη άκρη του νησιού να τους μαζέψουν, επίσης με σωματικό και οικονομικό κόστος.  Εκτός αν η εταιρεία ναυλώσει κάποιο λεωφορείο, που μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει να έχει δείξει τέτοιες ευαισθησίες και μακάρι να κάνουμε λάθος.

Μακάρι μέχρι τις 14/5 να επικρατήσουν πιο ώριμες σκέψεις και να πιάσει και τα δύο λιμάνια της Ικαρίας, να μην τρέχουμε νυχτιάτικα να κάνουμε μηνύσεις και καταγγελίες στις οργανώσεις για τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρία, επιβεβαίωσαν την αλλαγή του πλοίου, αλλά δήλωσαν άγνοια για την αλλαγή του λιμανιού και ζήτησαν να τηλεφωνήσω αργότερα. Την ίδια ώρα στην ιστοσελίδα της εταιρείας παραμένει το "κανονικό" δρομολόγιο, αλλά στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ το τροποποιημένο.

Τώρα πώς και δεν το ξέρει η εταιρεία, όπως δηλώνει τηλεφωνικά και διαδικτυακά  και το ξέρει ο ΟΛΠ, σκεφτείτε ό,τι θέλετε.

Πήρα και ένα τηλέφωνο στο Λιμεναρχείο του Πειραιά να ρωτήσω και μου είπαν ότι ξέρουν μόνο για τα δρομολόγια της κάθε μέρας.

Προσέξτε στις εικόνες την ώρα και την ημερομηνία (κάτω δεξιά γωνία) που το επιβεβαιώνει. Για ό,τι νεώτερο θα κάνουμε προσθήκες στην ανάρτηση.

Άλλη μία θαλασσινή ταλαιπωρία προδιαγράφεται, αλλά δεν πειράζει στον ορίζοντα έρχεται η ανάπτυξη και βγαίνουμε από τη θαλασσοταραχή των μνημονίων.


Υ.Γ. Στις 4.08μμ μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την εταιρεία, ενημερώθηκα αρχικά ότι δεν υπάρχει κανένα δρομολόγια για Ικαρία, αλλά αμέσως μετά και από καλύτερη αναζήτηση, ότι ισχύει κανονικά το αρχικό (κανονικό) δρομολόγιο του Νήσος Μύκονος για τη Δευτέρα 14/5 και για Εύδηλο.


Υ.Γ.2 στις 9μμ της Παρασκευής 11/5 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το λιμεναρχείο Ευδήλου, το δρομολόγιο για το οποίο ήταν ενήμεροι, ήταν αυτό του νήσος Ρόδος για τον Άγιο Κήρυκο. Η ναυτιλιακή απτόητη στη 1πμ του Σαββάτου έδινε ακόμα το νήσος Μύκονος για το λιμάνι Ευδήλου, με δυνατότητα Online κράτησης μέσω της ιστοσελίδας της, για τα κορόϊδα, που θέλουν να την εμπιστευτούν. 

Y.Γ.3 Το Σάββατο στις 10.15πμ  σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τουριστικό γραφείο (ΚΑΝΤΖΟΣ A.G.N. TRAVEL) από το οποίο αγόρασα τα εισιτήρια μου είπαν ότι στο σύστημα που βλέπουν ΟΛΑ τα τουριστικά πρακτορεία υπάρχει το κανονικό δρομολόγιο του νήσος Μύκονος και είναι ανοιχτή η δυνατότητα να κόβονται εισιτήρια γι αυτό, η εταιρεία δεν έχει βγάλει ανακοίνωση και αν το κάνει πρέπει να ενημερώσει όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια και έχουν δώσει τους αριθμούς των τηλεφώνων τους. 

TEΛΙΚΟ: Κατά τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, η εταιρεία μου τηλεφώνησε και με ενημέρωσε ότι τελικά θα φύγει το νήσος Ρόδος και θα πιάσει Άγιο Kήρυκο. Ζήτησα να μεταφέρουν το αίτημά μου για δρομολόγηση πούλμαν για όλο τον κόσμο που έχει προορισμό τη βόρεια πλευρά του νησιού, γιατί δεν χρωστάει τίποτα.

Για μη γνώστες της γεωφυσικής διαμόρφωσης του νησιού οι αποστάσεις από το νότιο προς το βόρειο μέρος:
Άγιος Κήρυκος - Εύδηλος: 42χλμ
Άγιος Κήρυκος - Ράχες: 64 χλμ
και βεβαίως και τα γύρω χωριά από τα προαναφερόμενα κέντρα με τις δικές τους πρόσθετες αποστάσεις σε ώρα που δεν έχει συγκοινωνία, σε δρόμο ορεινού οδικού δικτύου, με πολλές στροφές, άρα μικρή ταχύτητα οδήγησης.




 Χρήσιμη ιστορική μνήμη

http://nasosbratsos.blogspot.gr/2009/06/blog-post_26.html

http://nasosbratsos.blogspot.gr/2008/06/xo-2.html

http://nasosbratsos.blogspot.gr/2008/06/blog-post_23.html