Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΓΣΕΕ: Μετά την Πρωτομαγιά συνεδρίαση για απεργία στις 17 Μαΐου (pic)

 ...αναδημοσίευση από το www.ert.gr...

Συνέχεια των διεργασιών για την οριστικοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, δίνουν από την Τρίτη 2 Μαΐου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με πιθανή ημερομηνία την 17η Μαΐου, εκτός αν υπάρξει ενδεχόμενο νομοθέτησης μέτρων νωρίτερα, οπότε όπως έχουν δηλώσει, θα τροποποιήσουν τον προγραμματισμό τους.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ: «Στην Αθήνα το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε  πορεία στη Βουλή.
 
Nωρίτερα,  αντιπροσωπείες της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή και στο μνημείο του Σταύρου Καλλέργη.
Η 1η Μάη 2017 βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας, σε θέση μάχης και αγώνα για την προάσπιση των βασικών και θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία πλέον με τις μνημονιακές πολιτικές έχουν αμφισβητηθεί και συρρικνωθεί.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται δυστυχώς αντιμέτωποι με νέα σκληρά και επώδυνα μέτρα που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση. Μέτρα που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ανεργία και τη φτωχοποίηση της πλειοψηφίας των πολιτών».

Συνεχίζοντας η συνομοσπονδία τονίζει πως: «Γι’ αυτό το λόγο αύριο Τρίτη 2 Μαΐου στις 11 το πρωί, θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ ,για να επικυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας και να ορίσει την ημέρα πραγματοποίησης της νέας 24ωρης Γενικής απεργίας.
 
Η νέα απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ και κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση των εργαζομένων είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική».

Η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ. Πηγή φωτο: ert.gr

sigkoinoniasetteareworkersoiyeolmeosniedaneizomenoipothasyntksiouxoikosmosekaasterasadedy