Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Θεατρικό Φεστιβάλ με ερασιτεχνικές ομάδες του Αιγαίου στην Ικαρία από 3 έως 7 Ιουλίου

 ...αναδημοσίευση από το ert.gr...


Η ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα DUENDE έχει αρκετά χρόνια δράσης και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο θεατρόφιλο κοινό του νησιού της Ικαρίας, αλλά και ευρύτερα. Όπως ανακοίνωσε προχωράει στην διοργάνωση της Θεατρικής Συνάντησης Φιλίας, ενός μικρού Θεατρικού Φεστιβάλ που θα γίνει 3-7 Ιουλίου στα Μανδριά στο στέκι της DUENDE (πρώην δημοτικό σχολείο). Θα είναι το μεγαλύτερο θεατρικό γεγονός που έχει συμβεί ποτέ στο βόρειο μέρος του νησιού και ένα από τα πιο σημαντικά στο Αιγαίο.


Καλεσμένες θα είναι 4 ερασιτεχνικές ομάδες από νησιά του Αιγαίου με τις οποίες η DUENDE συνδέεται με στενούς δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης: Οι «Άστεγοι» από τη Μυτιλήνη, η Θεατρική Ομάδα Σάμου, το Θεατρικό Εργαστήρι Κω – acTa και το «Θεατροποιείο» από την Τήνο. Όλες οι ομάδες έχουν τη δική τους ιδιαίτερη ιστορία και έχουν αφήσει τεράστια παρακαταθήκη στα θεατρικά δρώμενα του τόπου τους και του Αιγαίου γενικότερα. Είναι 100% ερασιτεχνικές με όλο το θετικό φορτίο που περιέχει η λέξη.

ΑΦΙΣΑ-1Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Μαζί με την Θεατρική Ομάδα DUENDE θα δοθούν 6 παραστάσεις (η 1 μεταμεσονύκτια) ενώ προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις όπως πάρτυ, συναυλία κ.λπ.
Το εγχείρημα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο. Δηλαδή τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης εντός Ικαρίας θα καλυφθούν από τα εισιτήρια και από μικρές χορηγίες ενώ οι ομάδες έχουν επωμιστεί το κόστος των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων. Θα υπάρχει εισιτήριο διαρκείας για όποιον θέλει να παρακολουθήσει το σύνολο των παραστάσεων.
Παρά τα δύσκολα χρόνια που βιώνει ο τόπος μας και ειδικά τα ακριτικά νησιά, το ερασιτεχνικό θέατρο συνεχίζει να δημιουργεί, να προσφέρει αισιοδοξία και ελπίδα επειδή ακριβώς το «μεγάλο κεφάλαιό» του είναι οι άνθρωποι και οι συλλογικότητές τους».


Info
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:
Θ.Ο.DUENDE: Βασίλης Λουκάς 6934284525
duendetheater@gmail.com
 fb: Θεατρική Συνάντηση Φιλίας Ικαρία 2016


Σχετική είδηση: H Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου στο www.ert.gr