Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Ο Αντρέ, το ΔΝΤ και η ελληνική κυβέρνηση



Oι διαμαρτυρίες της κυβέρνησης για το περιεχόμενο της διαρροής των συνομιλιών που είχαν τα κοράκια του ΔΝΤ με πήγαν πολλά χρόνια πίσω, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν ήμουν μαθητής. Τότε στη γειτονιά άνοιξε ένα κομμωτήριο -coiffures που η πινακίδα του έγραφε «αντρικές – γυναικείες –παιδικές κομμώσεις» και έδειχνε ότι είχε άλλο «αέρα» από τα κλασσικά μπαρμπέρικα που κουρευόμασταν τότε.

Ο υπεύθυνος ήταν ο Αντρέ, ένας κομμωτής που την έπεφτε σε όποιον από τους μαθητές πήγαινε για κούρεμα και αυτός δεν ξαναπατούσε, όλοι οι «παθόντες» είχαμε συμφωνήσει να το κρατάμε μυστικό και να συστήνουμε τον Αντρέ ως κορυφή για να πάει και άλλος, να φύγει τρέχοντας και εκεί που θα ζητούσε εξηγήσεις από όσους τον έστειλαν συστημένο, να τον μπάσουμε στο κόλπο για να στείλει αυτός άλλον και να συνεχιστεί ο κύκλος. Είπαμε μαθητές με τη φάρσα στο DNA μας.


Μόνο ένας δεν πήγαινε από όλο το σχολείο, αφού προτιμούσε το μπαρμπέρικο και είχαμε επικεντρώσει τις δυνάμεις μας για να αλλαξοπιστήσει, κάτι που με πολύ κόπο το πετύχαμε. Έκανε το λάθος και πήγε τη λάθος ώρα της λάθος μέρας, δηλαδή Σάββατο λίγο πριν κλείσει το κομμωτήριο και ο Αντρέ σαλταρισμένος που δεν του είχε κάτσει μαθητής ούτε για δείγμα, σχόλασε πρόωρα τις κομμώτριες βοηθούς και ανέλαβε δράση.

Κατέβασε το ρολό του μαγαζιού και αμέσως μετά ξεβρακώθηκε. Τότε φεύγοντας τρέχοντας ο τελευταίος υποψήφιος πελάτης του από το σχολείο, τον ρώτησε αφελώς: «κύριε Αντρέ, μήπως είσαστε π…..ς;» για να απαντήσει – ο υπενθυμίζω ξεβράκωτος - Αντρέ: «όχι αγόρι μου πώς σου ήρθε αυτό»;

Συγκρίνοντας τις όποιες απαντήσεις δώσουν ΔΝΤ και ΕΕ προς την ελληνική κυβέρνηση, στην ερώτηση - διαμαρτυρία προς τους κόρακες, την οποία τη θεωρώ εφάμιλλη με την ερώτηση του παλιού μου συμμαθητή, νομίζω ότι περισσότερες πιθανότητες είχε η απάντηση του Αντρέ να ήταν αλήθεια, παρά oι όποιες απαντήσεις των κοράκων του ΔΝΤ.

Συνεπώς έξω από την ΕΕ - Μονομερής διαγραφή του χρέους - Έξω το ΔΝΤ