Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Λάρισα: «Κανένα παιδί δε θα πεινάσει φέτος το χειμώνα στο σχολείο»

 ...αναδημοσίευση από ert.gr...

Σειρά κοινωνικών δράσεων αλληλεγγύης βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λάρισα, συμπεριλαμβανομένου και αγώνα μπάσκετ μεταξύ ΓΣ Λάρισας και Άρη Θεσσαλονίκης στις 19 Σεπτέμβρη στο κλειστό της Νεάπολης και στόχο την στήριξη των παιδιών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.
Τα έσοδα θα διατεθούν στον Δήμο Λαρισαίων και το σύνθημα του φιλικού αγώνα είναι: «Κανένα παιδί δε θα πεινάσει φέτος το χειμώνα στο σχολείο».


Διανομή ροδακίνων

Oι κοινωνικές δράσεις στην περιοχή δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν με τον αγώνα μπάσκετ, αφού από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ανακοινώθηκε ότι την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 και ώρα 10:00π.μ. θα γίνει δεύτερη δωρεάν διανομή ροδάκινων, από το Δήμο Λαρισαίων  στους ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου, στους κατόχους   της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης και σε όσους υπέβαλαν αίτηση για το επισιτιστικό πρόγραμμα.
Οι κάτοχοι της κάρτας σίτισης της ανθρωπιστικής κρίσης πρέπει να έχουν μαζί τους: την κάρτα  σίτισης, την αστυνομική τους ταυτότητα και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης προκειμένου να παραλάβουν την ανάλογη ποσότητα. Χώρος διανομής των ροδάκινων είναι η σκεπαστή αγορά στη Νεάπολη.

Προσφορές-χορηγίες σχολικών ειδών

Επίσης η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων  υποστηρίζει οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.
Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες   μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και  λυκείου, δέχεται προσφορές-χορηγίες, σχολικών ειδών και σχολικών βοηθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο  Διεύθυνση Μανωλάκη 9-11 ώρες   9π.μ. έως 3μμ τηλέφωνο 2410-255876.