Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

H EΡΤ στο Μπλόκο της Καλογρέζας



 Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από το Μπλόκο της Καλογρέζας, όπου σαν αντίποινα στις απεργίες των λιγνιτωρυχείων της περιοχής, εκτελέστηκαν 21 Έλληνες και ένας Ιταλός αντιφασίστας. Φέτος συμμετείχε για πρώτη φορά και η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ το παρόν έδωσαν και εργαζόμενοι της ελεύθερης και αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ που μένουν στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας, τόσο σε επίπεδο δημοτικής αρχής, όσο και αρκετές δημοτικές παρατάξεις έχουν δώσει το παρόν στον αγώνα της ΕΡΤ από την εποχή των συγκεντρώσεων για το κόψιμο της «Πρωινής Ενημέρωσης».

 Στην κατάθεση στεφανιών στον τόπο της θυσίας, εκτός από την ΠΟΣΠΕΡΤ κατέθεσαν στεφάνια φορείς της περιοχής (δημοτικές παρατάξεις, οργανώσεις κομμάτων, σύλλογοι, σωματεία εργαζομένων, η πρεσβεία της Βενεζουέλας, η ΚΕΕΡΦΑ κλπ).

 Έγινε προσκλητήριο νεκρών, τραγουδήθηκε το «επέσατε θύματα αδέρφια εσείς», έγινε ομιλία δημάρχου, τρισάγιο και η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο. Ακολούθησαν αγώνες στίβου στο γειτονικό δημοτικό στάδιο, ενώ αγώνες στίβου θα πραγματοποιηθούν και την Κυριακή 23 Μαρτίου, όπου και θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις.