Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Σάμος: Αντιφασιστικό συλλαλητήριο

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 7 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ

Οι διοικήσεις του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου και του Σωματείου Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία στα Τουριστικά Γραφεία και τα Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου καταγγέλλουμε τη δολοφονία του 34χρονου νέου στο Κερατσίνι, από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Χθες χτυπούσαν και δολοφονούσαν μετανάστες. Σήμερα στρέφονται ενάντια στο εργατικό κίνημα. Σε όποιον παλεύει και αγωνίζεται. Ενάντια σε εργάτες και φοιτητές. Ενάντια σε απεργούς.

Είναι δολοφόνοι. Νοσταλγοί του Χίτλερ και του Μεταξά. Υμνητές του ναζισμού και μελανοχίτωνες. Υπερασπίζονται το εκμεταλλευτικό σύστημα και ας το «παίζουν» αντισυστημικοί. Δίνουν «ελεημοσύνη» σε φτωχούς, άνεργους, άπορους, αλλά με τις θέσεις τους στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο. Στηρίζουν αυτούς που μας «κλέβουν την μπουκιά από το στόμα». Είναι εχθροί των εργατών, επικίνδυνοι για το λαό. Θέλουν να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία για να μη σηκώσουμε κεφάλι ενάντια στα αφεντικά τους.

Δε θα τους περάσει! Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, έχουμε μάθει τι θα πει φασισμός.

Στέλνουμε μήνυμα στα αφεντικά τους που τους κάνουν πλάτες, ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται από τα τσιράκια τους. Δεν μας φοβίζουν. Δε θα μας στείλουν σπίτια μας.

Το στόχο που θέλουν να πετύχουν με τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους, να μας υποτάξουν και να μας γονατίσουν, δεν θα τον καταφέρουν με τραμπουκισμούς και δολοφονίες όσο και αν γαβγίζουν τα μαντρόσκυλά τους.

Η εργατική τάξη, ο κόσμος της δουλειάς, έχει τη δύναμη. Έχει δώσει αγώνες και θα συνεχίσει να δίνει. Τίποτα δεν μας εμπόδισε να παλέψουμε για τα δίκια της τάξης μας και σε πιο δύσκολες συνθήκες και καιρούς. Τίποτα δε θα μας σταματήσει και τώρα.

Έξω οι χρυσαυγίτες από τους τόπους δουλειάς. Κανένας φόβος και καμιά ανοχή στους φασίστες! Να ξεριζώσουμε τώρα το φασισμό.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ