Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 6 Αυγούστου η Σάμος τιμά τον εθνικοαπελευθερωτικό της αγώνα που ξεκίνησε το 1821 και συνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια με αιματηρές θυσίες του λαού της. Η 6η Αυγούστου του 1824 αποτέλεσε μια κορυφαία στιγμή αυτού του αγώνα καθώς ο αυτοοργανωμένος στο πολιτικοστρατιωτικό σύστημα λαός της Σάμου απέκρουσε την απόβαση του οθωμανικού στόλου και διατήρησε το επαναστατικό του καθεστώς.


Το σκληρό αυτόν αγώνα έφερε τότε σε πέρας ο λαός της Σάμου, οι φτωχοί αγρότες, οι ναυτικοί, οι μικροβιοτέχνες, με μπροστάρηδες τους θρυλικούς Καρμανιόλους που εμπνευσμένοι από τα κοινωνικά απελευρωτικά μηνύματα της μεγάλης γαλλικής επανάστασης, τα φλογερά διεθνιστικά κηρύγματα του Ρήγα προς όλους τους καταπισμένους λαούς και τις εθνότητες των Βαλκανίων και τα διδάγματα της Φιλικής Εταιρείας, έκαναν πράξη την δημοκρατική οργάνωση των επαναστατημένων στα χωριά και στις πόλεις του νησιού σε λαϊκές συνελεύσεις.


Στην απόδοση της τιμής στη μνήμη αυτών των αγωνιστών, οι φασίστες της χρυσής αυγής όχι απλώς δεν έχουν καμιά απολύτως θέση, αλλά η παρουσία τους αποτελεί ντροπή και βεβήλωση. Οι φασίστες καπηλεύονται αδίστακτα τις έννοιες της πατρίδας και του έθνους και προσπαθούν να ανασύρουν από το σκοτεινό υποσυνείδητο των ανθρώπων, τις φοβίες, τη μισαλλοδοξία και τη μνησικακία. Οι φασίστες δεν είχαν ποτέ, ούτε και έχουν καμιά σχέση με τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα των λαών και τους κοινωνικούς τους αγώνες αλλά μόνο με κατακτητικούς πολέμους, με ανθρωποσφαγές και βάρβαρες εθνοκαθάρσεις.


‘Ολοι μαζί, σωματεία εργαζομένων, συλλογικότητες πολιτών, κόμματα της αριστεράς, κάθε πολίτης που σέβεται την ιστορία και την αξιοπρέπεια του λαού της Σάμου, στις 6 Αυγούστου στο Πυθαγόρειο, να σταθούμε αντιμέτωποι μπροστά στην νέα αυτή βάναυση φασιστική πρόκληση προς την αγωνιστική ιστορία και τις δημοκρατικές παραδόσεις του νησιού της Σάμου.


Να απαιτήσουμε να φύγει ο φασίστας βουλευτής της χρυσής αυγής από τη γιορτή της 6ης Αυγούστου και από το νησί της Σάμου.



ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ



ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΑΜΟΥ
http://antarsyasamou.wordpress.com