Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ. Βαρβάρας-Αιγάλεω-Χαϊδαρίου για το όργιο καταστολής και ρατσισμού της αστυνομίας στην Αγ. Βαρβάρα

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
21/12/2012 
Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αγ. Βαρβάρας-Αιγάλεω-Χαϊδαρίου για το όργιο καταστολής και ρατσισμού της αστυνομίας στην Αγ. Βαρβάρα
Tο σημερινό (20/12/2012) όργιο καταστολής στην Αγ Βάρβαρα,  για την δήθεν εξεύρεση προϊόντων «μαϊμού»  δεν πρόκειται για έναν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά  για μέρος ευρύτερου σχεδίου. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη προχωράει όλο και πιο πολύ στο δρόμο του ολοκληρωτικού αυταρχισμού. Από το πρωί μέχρι και  αργά το βράδυ  οι δυνάμεις καταστολής, έχουν καταλάβει την πόλη τρομοκρατώντας τον κόσμο  μπαίνοντας με τσαμπουκά στα μαγαζιά των τσιγγάνων, σπάζοντας με αλυσοπρίονα τις κλειδαριές κάνοντας απίστευτες καταστροφές στα μικρομάγαζα τους.
Η σημερινή επίδειξη δύναμης  με τέτοιας μορφής επιχείρηση,  με πάνω από 150 Ματατζήδες  που απέκλεισαν το κέντρο της πόλης  εξαπολύοντας ένα όργιο τρομοκρατίας απέναντι στους τσιγγάνους συμπολίτες μας, αλλά και σε όσους διαμαρτυρήθηκαν  δεν είναι τυχαία. Έγινε την ίδια ώρα και μέρα με την εκκένωση της Βίλας Αμαλίας, είναι ένα γενικότερο σχέδιο «επιβολής της νομιμότητας» με αποδέκτες πρώτα από όλους τους εργαζόμενους, αλλά και σε όσους  αγωνίζονται στις λαϊκές γειτονιές ενάντια στην βαρβαρότητα του μνημονίων.
Τόσο η συγκεκριμένη επιχείρηση στην Αγ. Βάρβαρα όσο και οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις της αστυνομίας ενάντια σε κατειλημμένους χώρους και στέκια δεν είναι κάποια μεμονωμένα περιστατικά συμπληρώνουν τις επιδρομές των φασιστικών συμμοριών και ευνοούν τα σχέδιά τους. Είναι συνέχεια των επιθέσεων  των δυνάμεων καταστολής στη Θεσσαλονίκη όπου εισέβαλαν στη φοιτητική εστία της Θεσσαλονίκης για να χτυπήσουν τους πιο φτωχούς φοιτητές, που παλεύουν για να μη χάσουν τη διαμονή τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει τις αστυνομικές επιχειρήσεις και στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό του λαού της Αγ Βαρβάρας. Καλεί όλες τις δυνάμεις της πολιτικής αριστεράς άλλα και όλες τις κινηματικές συλλογικότητες της περιοχής να δώσουν άμεση απάντηση καταδίκης  της επιχείρησης τρομοκράτησης του λαού.
Το δυνάμωμα του αγώνα, η οργάνωση των εργαζομένων και της νεολαίας είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την περαιτέρω αυταρχικοποίηση και καταστολή αλλά και να στείλει από εκεί που ήρθαν αυτούς που τις χρησιμοποιούν ως τελευταία σανίδα σωτηρίας τους: Τη σύγχρονη χούντα κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου.