Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

H EΛΜΕ Ικαρίας για την Παλαιστίνη


ΕΛΜΕ ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

 

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.

                                                                                      

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων καταδικάζει την εγκληματική επίθεση του Ισραήλ εναντίον των Παλαιστινίων στη Γάζα. Η επίθεση αυτή -που ξεκίνησε με τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη της Χαμάς και στρέφεται εναντίον των αμάχων- προοιωνίζεται νέα χερσαία επίθεση στα παλαιστινιακά εδάφη.

Η πολιτική των ίσων αποστάσεων από το θύτη και το θύμα, στοχεύει στη συγκάλυψη των εγκλημάτων του σιδηρόφρακτου Ισραηλινού κράτους και επί της ουσίας «δικαιολογεί» την Ισραηλινή κατοχή. Στη Παλαιστίνη διαπράττεται ένα διαρκές έγκλημα, μια τεραστίων διαστάσεων γενοκτονία, την οποία οι πάντα πρόθυμοι Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι, να επέμβουν για την «υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προκλητικά αγνοούν.

Η συσχέτιση της ηρωικής Παλαιστινιακής αντίστασης, με την εγκληματική βία της Ισραηλινής κατοχής που σκοπίμως γίνεται από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, αποτελεί πρόκληση για το αίσθημα δικαίου των λαών όλου του κόσμου. Οι Παλαιστίνιοι έχουν κάθε δίκιο να αντιστέκονται στην απάνθρωπη Ισραηλινή κατοχή, ενώ οι Ισραηλινές επιθέσεις αποτελούν εγκλήματα πολέμου, από αυτά που δεκαετίες τώρα διαπράττει το Ισραήλ εναντίον ενός λαού, τον οποίο επιχειρεί να εκκαθαρίσει από τον τόπο του.

Είναι προφανές ότι η Ισραηλινή επιθετικότητα, εδραιωμένη στην απροκάλυπτη στήριξη των Αμερικάνων και στη συνενοχή των Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστών, αποτελεί έμπρακτη επιβεβαίωση της απαίτησης του Ισραήλ να μην αποχωρήσει από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη, ενώ παράλληλα απλώνει τις εστίες της Πολεμικής επέμβασης, με στόχο της Συρία.

Η ελληνική κυβέρνηση, σταθερό δεκανίκι του Ιμπεριαλισμού στην περιοχή, προχωρεί σε συνεργασία με την Ισραηλινή κυβέρνηση, βάζοντας πλάτες στην εγκληματική της δράση εναντίον του Παλαιστινιακού λαού, προσβάλλοντας τα αντιϊμπεριαλιστικά αισθήματα αλληλεγγύης και υποστήριξης του ελληνικού λαού προς τους δοκιμαζόμενους Παλαιστινίους και γενικά σε όλους τους γειτονικούς λαούς.

 

 

ü ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ.

 

ü Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 

ü ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

 

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!