Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΕΚΕΔΑ: Τραγική η εικόνα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων στο Θριάσιο Πεδίο -Επιτακτική ανάγκη η λήψη μέτρων

 


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...


Mε αφορμή το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο όπου εργαζόμενος καταπλακώθηκε από μεταλλική κατασκευή, το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής τονίζει την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την υγιεινή και την ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Συγκεκριμένα επισημαίνει πως: «Όταν συναντιόνται η πλήρης αδιαφορία όλων των θεσμικά εμπλεκομένων με την παντελή έλλειψη κανόνων στον βωμό του κέρδους, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα συμβαίνουν ατυχήματα, απλά κάθε φορά το ερώτημα θα είναι πόσοι ή πόσοι τραυματίες.

Όπως ακριβώς στα Τέμπη ήταν θέμα χρόνου, έτσι και στο Θριάσιο Πεδίο παύει κυνικά πλέον να αποτελεί είδηση εργατικό ατύχημα με θύματα εργαζόμενους.

Σε ποιο αριθμό νεκρών τελικά είναι διατεθειμένη η Δημόσια Διοίκηση να ξυπνήσει πρώτα από την μακαριότητα, και να αποφασίσει επιτέλους να πάψει να παριστάνει ότι υπάρχει, και να κάνει έστω κάτι;

Ας μην τολμήσουν τουλάχιστον να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια σε ένδειξη ελάχιστου σεβασμού σε αυτούς που χάνουν την ζωή τους στον αγώνα για το μεροκάματο.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν δικαιούμαστε να μείνουμε απαθείς και δεν θα μείνουμε. Θα αντιδράσουμε απέναντι στο έγκλημα και στους εγκληματίες που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Και για άλλη μια φορά λοιπόν, βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να προσθέσουμε στον κατάλογο των νεκρών άλλα δύο ονόματα συναδέλφων. Ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του στο δρόμο καρμανιόλα που οδηγεί στο εργοστάσιο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, στο δρόμο για τη δουλειά του και το μεροκάματο.

Άλλος ένας συνάδελφος καταπλακώθηκε από μια μεταλλική κατασκευή σε βιοτεχνία στον Ασπρόπυργο από εργοδοτική αδιαφορία. Ο κατάλογος είναι ήδη μακρύς. Δεν θα επιτρέψουμε να μεγαλώνει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου. Εκφράζουμε σε κάθε περίπτωση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων».

Σχετικά θέματα

Λήψη μέτρων μετά το νέο εργατικό ατύχημα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ζητούν οι εργαζόμενοι

Εργατικό δυστύχημα στον Ασπρόπυργο

To EKE-ΔΑ για το θάνατο εργαζόμενου στη Μάνδρα