Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Τέσσερις χιλιάδες νεκρά παιδάκια στη Παλαιστίνη

 


...λάβαμε από την ΟΕΝΓΕ και αναδημοσιεύουμε...

Μπορεί το αίμα χιλιάδων ΠΑΙΔΙΏΝ να χαρακτηρίζεται αυτοάμυνα;


Τέσσερις χιλιάδες νεκρά παιδάκια στη Παλαιστίνη.

Αυτή λοιπόν είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας, για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ την ΕΕ ,την κυβέρνηση της ΝΔ, και τα λοιπά κόμματα, πλην του ΚΚΕ, το οποίο αυτές τις μέρες, ενημερώνει και κινητοποιεί τον ελληνικό λαό για να σταματήσει αυτό το μακελειό, και για τη λευτεριά της Παλαιστίνης. Μας παρουσιάζουν τους βομβαρδισμούς, σε νοσοκομεία και σε σχολεία, τις δολοφονίες πάνω από 4.000 παιδιών και 1200 αγνοουμένων ,ως αυτοάμυνα του κατακτητή της Παλαιστίνης. 

Οι κατακτητές στο διάβα της ιστορίας , πάντα ήταν οι επιτιθέμενοι και δολοφονούσαν τους λαούς. Αυτό γίνεται εδώ και 75 χρόνια στην Παλαιστίνη από το Ισραήλ. Το ίδιο έγινε και συνεχίζει να γίνεται στην Κύπρο..Αυτοάμυνα κάνει μόνο ο κατεχόμενος λαός και έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να προστατεύσει την ελευθερία του και την πατρίδα του. Ο πόλεμος που γίνεται σήμερα στην Παλαιστίνη, είναι πόλεμος μεταξύ του κατακτητή των εδαφών της Παλαιστίνης, του κράτους του Ισραήλ δηλαδή, και της παλαιστινιακής αντίστασης, του λαού της Παλαιστίνης. Το πραγματικό πρόβλημα που αποφεύγουν να θέσουν, και να επιλύσουν, ΗΠΑ και ΕΕ είναι η κατοχή της Παλαιστίνης και οι βίαιοι επικοισμοί από το Ισραήλ, η περιστολή και η παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, η παραβίαση  ακόμη και αυτού του δικού τους διεθνούς δικαίου, η μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους,  η γενοκτονία με τους χιλιάδες νεκρούς και ο βίαιος εξοστρακισμός τους από τα πατρογονικά τους εδάφη .

Τι μέγεθος υποκρισίας, κυνισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από τους δήθεν θεσμούς της " πολιτισμένης; ελεύθερης; " Δύσης. Σε ότι δε αφορά την ελληνική κυβέρνηση, πρωτοστατεί στην στήριξη του Ισραήλ, και αρνείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής Βουλής για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Οι πραγματικοί δολοφόνοι είναι αυτοί που στηρίζουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ. Η σιωπή και οι ίσες αποστάσεις στην πράξη αποτελούν στήριξη του  δολοφονικού οργίου και της γενοκτονίας του λαού της Παλαιστίνης. Μόνο η αντίδραση και η κινητοποίηση των λαών μπορεί ,να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Το δολοφονικό τους μένος, δεν έχει όρια. Υπουργός του Ισραήλ είπε δημόσια, ότι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν και πυρηνικά όπλα εναντίον των Παλαιστινίων .Η στήριξη του αγώνα των Παλαιστινίων, από τον καθένα μας, αποτελεί ταυτόχρονα και ενεργό προστασία και διαφύλαξη της καταγεγραμμένης συνείδησης της ανθρωπότητας. Αν εκλείψει και αυτή , όπως επιδιώκουν, ( τέτοια προσπάθεια είναι, το επιχειρούμενο ξαναγράψιμο της ιστορίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ,με διαστρέβλωση και παραχάραξη των πραγματικών ιστορικών γεγονότων.

Εκεί στοχεύει και η αναφορά του υπουργού παιδείας μετά την συνάντηση του με το προεδρείο του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου, που έγινε όπως αναφέρει, λόγω ανακοίνωσης της ΟΛΜΕ, σχετικά με τον πόλεμο στην Παλαιστίνη).Τι είπε ο υπουργός; Ρόλος του σχολείου " δεν είναι το να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας, ή ενός πολέμου σε αθώους και ενόχους ", και ότι " ο αντισημιτισμός και κάθε μορφής τυφλός φανατισμός είναι απέναντι στις αξίες που υπηρετούμε" . Δηλαδή κατά τον υπουργό η άποψη και η έκκληση της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών, να σταματήσει από το Ισραήλ το μακελειό των παιδιών της Παλαιστίνης, αποτελεί έκφραση αντισημιτισμού .Στην ουσία όμως είναι προσπάθεια δικαιολόγησης του μακελειού των παιδιών, το οποίο συνεχίζεται καθημερινά .

Εξ άλλου στον ΟΗΕ, η κυβέρνηση αρνήθηκε να ψηφίσει  πρόταση ψηφίσματος για ανθρωπιστική εκεχειρία. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις ,τα παιδιά στα σχολεία της χώρας μας, δεν θα πρέπει για παράδειγμα ,να διδάσκονται ότι ο ναζισμός, είναι ο μόνος ένοχος για τις καταστροφές, τα εγκλήματα και τα εκατομμύρια των νεκρών, κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο .Αν αυτό δεν αποτελεί ξέπλυμα του ναζισμού, διαστρέβλωση της ιστορίας, και σβήσιμο της ιστορικής μνήμης των λαών, τότε τι είναι; Αν τους  επιτρέψουμε να εκλείψει , να σβηστεί ,όπως επιχειρείται, η καταγεγραμμένη συνείδηση της ανθρωπότητας, τότε το μέλλον μας,  θα είναι πολύ ζοφερό. Ελπιδοφορο μήνυμα η διογκούμενη αντίσταση και κινητοποίηση των λαών υπέρ της Παλαιστίνης.

 Αλληλεγγύη και Λευτεριά στην Παλαιστίνη


Θάνος Βασιλόπουλος

Παιδίατρος Εντατικολογος

Συνταξιούχος γιατρός του ΕΣΥ

Πρώην διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού