Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Βγήκαμε στο εκδοτικό γήπεδο για ζέσταμα και σύντομα θα γίνει και η εκδοτική σέντρα


 Εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή»

ΟΙ «ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ - ΜΕΡΟΣ 2ο» ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΜΠΡΑΤΣΟΥ ΈΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!

Οι εκδόσεις «Μαρξιστική Φωνή», στις παραμονές της 50ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ανακοινώνουν με περηφάνια την ολοκλήρωση της κύριας προεργασίας για την έκδοση του βιβλίου του αγωνιστή δημοσιογράφου και συγγραφέα Νάσου Μπράτσου, με τίτλο «Εργατικές Ιστορίες - Μέρος 2ο»! 

Πρόκειται για τη συνέχεια του βιβλίου «Εργατικές Ιστορίες» που εκδόθηκε το 1998 (εκδόσεις BUX) και περιείχε σπάνιες συνεντεύξεις-μαρτυρίες βετεράνων του εργατικού κινήματος της περιόδου 1920-1967. 

Οι «Εργατικές Ιστορίες - Μέρος 2ο» περιλαμβάνουν κυρίως συνεντεύξεις και μαρτυρίες αγωνιστών του εργατικού κινήματος που έδρασαν κατά τα επόμενα ταραγμένα χρόνια, μέσα στη Χούντα αλλά στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. 



Ο Νάσος Μπράτσος είναι ένας βραβευμένος για την προσφορά του δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο οποίος υπήρξε «ψυχή» της ελεύθερης-αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ. Εκτός από τις «Εργατικές Ιστορίες» έχει γράψει τα βιβλία «Αιγαιοπελαγίτες πρόσφυγες στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο», «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» και «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις»..

Ευχαριστούμε θερμά τον ανιδιοτελή φίλο και πιστό συνεργάτη των εκδόσεών μας στον τομέα της γλωσσικής επιμέλειας, Αλέξανδρο Αρβανιτά, για την πολύτιμη συμβολή του στην έκδοση του βιβλίου. Και φυσικά, θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε τον συγγραφέα, Νάσο Μπράτσο, για την τιμή που μας έκανε να μας εμπιστευθεί την έκδοση αυτού του βιβλίου του.