Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

Ιδέες και «στρατηγοί» που άλλαξαν το ποδόσφαιρο


ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Ιδέες και «στρατηγοί» που άλλαξαν το ποδόσφαιρο

Για πρώτη φορά εκδίδεται στην Ελλάδα βιβλίο που συνδυάζει την εξέλιξη του αθλήματος με τις ιδέες των κορυφαίων προπονητών.

Λίγα λόγια για την έκδοση 

Μία ιστορική προσέγγιση του ποδοσφαίρου, με βάση τους προπονητές που το ανέδειξαν σε κορυφαίο άθλημα, μετατρέποντας το παιχνίδι σε «καλλιτεχνική» παράσταση.

Περίληψη

Το ποδόσφαιρο στο ξεκίνημά του υπήρξε άθλημα άκρως επιθετικό. Στην παιδική του ηλικία η τακτική ήταν άγνωστη. Ζητούμενο ήταν η επιτυχία πολλών τερμάτων.  Όταν οι προπονητές αντιλήφθηκαν ότι ένα γκολ είναι αρκετό για την επίτευξη του στόχου, άρχισαν να προσθέτουν στην ενδεκάδα αμυντικούς, αφαιρώντας  επιθετικούς. Με την αλλαγή στον κανονισμό του οφσάιντ το 1925, ο Άγγλος Χέρμπερτ Τσάπμαν σχεδίασε την πρώτη ποδοσφαιρική επανάσταση. Ο Ιρλανδός Τζίμι  Χόγκαν διέδωσε τις νέες ιδέες στην Κεντρική Ευρώπη. Ο Αυστριακός  Καρλ Ράπαν επινόησε το «σύρτη» που θα διόρθωνε τα λάθη των αμυντικών. Ο Ούγγρος Γκούσταβ Σέμπες έβγαλε τους επιθετικούς εκτός μεγάλης περιοχής. Ο Βισέντε Φεόλα έστεψε τη Βραζιλία παγκόσμια πρωταθλήτρια παίζοντας με τέσσερις επιθετικούς. Ο Ρώσος Βίκτορ Μάσλοφ υιοθέτησε πρώτος την άμυνα ζώνης. Οι Σκωτσέζοι Ματ Μπάσμπι και Μπιλ Σάνκλι ξεκίνησαν να χτίζουν αυτοκρατορίες, όπως και ο Γερμανός Χένες Βαϊσβάιλερ. Ο Ιταλός Νερέο Ρόκο και ο Ισπανός Ελένιο Ερέρα ανέδειξαν το κατενάτσιο. Ο Ολλανδός Ρίνους Μίχελς πραγματοποίησε  την επανάσταση του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Ο Ουκρανός Βαλερί Λομπανόφσκι πρόσθεσε το ασφυκτικό πρέσινγκ. Ο Ιταλός Αρίγκο Σάκι έφερε πιο κοντά άμυνα, μεσαία γραμμή και επίθεση. Ο Ολλανδός Γιόχαν Κρόιφ ανέδειξε την αξία του χώρου και του χρόνου. Ο Καταλανός Πεπ Γκουαρντιόλα τελειοποίησε την τριγωνική ανάπτυξη. Και ο Γερμανός  Γιούργκεν Κλοπ συνδύασε το πρέσινγκ με ταχύτατες αντεπιθέσεις. 

Αύριο τι; 

 Βιογραφικό Γιάννη Γεωργάκη

Ο Γιάννης Γεωργάκης είναι συνταξιούχος δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ. Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Τελείωσε το Β΄ Εσπερινό Γυμνάσιο Αθηνών. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Οδηγητής», «Ριζοσπάστης», «Το Βήμα» και στους Ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ξένιος», «Κανάλι 1». Το 2019 εξέδωσε το βιβλίο «Κόμμα αλλάζουμε ομάδα ποτέ ή όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε το ποδόσφαιρο».

Λεπτομέρειες έκδοσης

Εκδότης: Εκδόσεις Ατέχνως

Χρονολογία έκδοσης:  Νοέμβριος 2023

Συγγραφέας:  Γιάννης Γεωργάκης

Σελιδοποίηση-Εξώφυλλο: Πέτρος Φιλιππίδης

Αριθμός σελίδων: 296

Διαστάσεις: 14Χ21

ISBN: 978-618-5685-32-4

Τιμή 15,5 (συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ)

Διάθεση – Διανομή: 

Κεντρική διάθεση: Τσιγαρίδας ΑΕ - 210.2717521

Επίσης:

Αθήνα: Σίμος Αχιλλέας: Βιβλιοπωλείο "Εν Αθήναις" - Μαυροκορδάτου 9, Αθήνα 106 78 - 2103830491 (Χονδρική – Λιανική)

Συμμετρία Α.Ε Διακίνηση - Εμπορία & Έκδοση Βιβλίων - Ζαλόγγου 6, Εξάρχεια – τηλ. 211 104 1943


Κεντρική διάθεση για την Κύπρο: Βιβλιοπωλείο Περιδιάβαση  (Τηλ:24 645646, 99545635)

Μπορείτε να το παραγγείλετε και να το παραλάβετε στο χώρο που θα μας υποδείξετε. Παραγγελίες είτε 

με email EkdoseisAtexnos@gmail.com

μέσω του site ekdoseis-atexnos.gr  

τηλεφωνικά 📱 6979795057