Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

«Θα μείνουμε εδώ μέχρι να φύγουν αυτοί ή εμείς»


 Περήφανοι που παρουσιάσαμε αυτή την ομάδα (και στο ertnews.gr και στο βιβλίο μας «Σπορ και Κοινωνικές Αντιστάσεις») για την προσφορά της στον αθλητισμό και τις θέσεις που παίρνει. Θυμίζουμε ότι είχε καλέσει και στη συγκέντρωση στα δικαστήρια στη μεγάλη δίκη της Χ.Α.

...ανάρτηση στο FB της ομάδας...

Κρόνος Αθηνών

- Έμαθες τι έγινε;

- Όχι, τι; Είμαι διακοπές και δεν ανοίγω καθόλου τηλεόραση.

- Κατέβηκαν, λέει, καμιά 200αρια Κροάτες φασίστες και αφού διέσχισαν οπλισμένοι όλη την Ελλάδα χωρίς τον παραμικρό έλεγχο, συνάντησαν ομοϊδεάτες τους οπαδούς του Παναθηναϊκού με τους οποίους είναι αδελφοποιημένοι, μπήκαν στον ηλεκτρικό και την έπεσαν σε όποιον έβρισκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Σκότωσαν ένα παιδί και τραυμάτισαν πολλούς άλλους.

- Αστυνομία;

- Παρακολουθούσαν διακριτικά, όπως τότε με τον Παύλο, βλέπεις δεν είχαν να αντιμετωπίσουν φοιτητές, συνταξιούχους, πυροσβέστες ή απεργούς, αυτοί είναι οι πραγματικοί εχθροί του συστήματος. 

Αντίθετα τα ναζιστικά τάγματα εφόδου είναι δημιούργημα δικό του και συμπορεύονται. 

- Θέλω να τα παρατήσω. Δε θέλω να έχω σχέση με αυτόν τον χώρο πια. 

- Θυμάσαι γιατί ασχοληθήκαμε με τον χώρο; Για να τον αλλάξουμε, για να δείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, αυτός του αθλητισμού που ενώνει, που διαμορφώνει υγιείς χαρακτήρες, που πατάει τον ρατσισμό. Έστω και ένα παιδί να "σώσουμε" αξίζει τον κόπο, έτσι δεν μου έλεγες;

- Έχεις δίκιο, θα μείνουμε εδώ μέχρι να φύγουν αυτοί ή εμείς!

Το Δ.Σ. του Κρόνου εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη αλλά και στην κοινωνία ολόκληρη.

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή, απ' όλους μας...


Η ανάρτησή μας στο www.ertnews.gr

ΑΠΟ Κρόνος 1924: «Πρώτα οι σπουδές και μετά η χαρά του αθλητισμού»