Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023

«Περιφερειακός Λυκαβηττού 325»: Το νέο βιβλίο του Σταμάτη Βασίλαρου


 Στον κόσμο του βιβλίου μπαίνει η νουβέλα του Σταμάτη Βασίλαρου, «Περιφερειακός Λυκαβηττού 325», στην οποία περιγράφεται η καθημερινότητα μιας ομάδας ανθρώπων, συγκατοίκων σε μια πολυκατοικία, οι οποίοι, παρακινημένοι από τα προβλήματα που δημιούργησε ο εγκλεισμός λόγω του κορονοϊού, αποφασίζουν να υπερβούν τα καθημερινά στερεότυπα να οργανωθούν και να ανακαλύψουν νέα κανάλια συνύπαρξης.

Θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες αλλά θα τα καταφέρουν…

Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό για τους ίδιους και θα επιδοκιμαστεί από την ευρύτερη κοινότητα.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

….Αυτό το προπολεμικό κτίσμα, με τις πολύχρωμες γλάστρες να στολίζουν τα μπαλκόνια, διαθέτει τρία στοιχεία που προδίδουν την ηλικία και τονίζουν την αρχοντιά του. Τους ακροκεράμους, το χάλκινο ρόπτρο στην πόρτα και αριστερά στερεωμένο στο πλατύσκαλο και το ποδόμακτρο, όπου καθάριζαν οι πρώτοι ένοικοι τις λάσπες από τα παπούτσια τους. Τελευταία απόκτησε και ένα τέταρτο, που καμαρώνουν όλοι οι κάτοικοί της.

Μια εντοιχισμένη πλάκα δεξιά της εισόδου.

Πολλές φορές πριν ανοίξει την πόρτα, εάν η πλακέτα του φανεί θαμπή, τη γυαλίζει με το μαντήλι και χαμηλόφωνα αλλά γεμάτος υπερηφάνεια τη διαβάζει:

«ΕΔΩ ΝΙΚΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΑΪΟΣ 2020».

(Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην Ικαρία στις 28/08 στο Παλαιό Δημαρχείο Αγ. Κηρύκου και στις 29/08 στον Εύδηλο στο Καφενείο Ανταράκη (Αυγά) στην πλατεία (ώρα παρουσιάσεων 08.00 μ.μ.)


Ιnfo

Συγγραφέας: Σταμάτης Βασίλαρος

Εκδόσεις: ΝΟΤΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Έτος έκδοσης: 2023

Διαστάσεις: (14 x 21 εκ.)

ISBN 978-618-5637-224

Αριθμός σελίδων: 120