Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Σωματείο Εργαζομένων ΕΟΔΥ: Ανακοινωση για την ειδικη παροχη προστασιας της μητροτητας

 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΔΥ

 

Δεκάδες νέες μητέρες, εργαζόμενες με σύμβαση στα προγράμματα του ΕΟΔΥ είτε στις ΚΟΜΥ είτε στο πρόγραμμα «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση για την υγεία στην προσφυγική κρίση» εδώ και μήνες δεν παίρνουν απάντηση στο δίκαιο αίτημά τους για χρήση της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, που η πρόσφατη νομοθεσία προβλέπει για όλες τις εργαζόμενες. Ο ΕΟΔΥ , με το καθεστώς του να μπορεί να κάνει ότι θέλει,  όποτε θέλει βάση της νομοθεσίας με το οποίο προικοδοτήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις και παρά το ότι διαχειρίζεται σημαντικούς τομείς της πανδημίας αλλά και άλλων επιδημιολογικών δεδομένων, δεν απαντά στις εργαζόμενες νέες μητέρες. Συγκριμένα, δίνει τηλεφωνικές αόριστες απαντήσεις μεταθέτοντας χρονικά τις όποιες αποφάσεις και κοροϊδεύοντας τες έτσι στην ουσία. Ήδη έχουν περάσει μήνες. Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός καθυστερεί ή αποφασίζει διαφορετικά σε ότι αφορά την σχετική με τους εργαζομένους νομοθεσία.

Είναι επιτακτική η ανάγκη συνεπώς:

1.       Ο ΕΟΔΥ άμεσα να υπαχθεί στις όποιες κείμενες διατάξεις που διέπουν και τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Να δοθεί τέλος στα “ιδιαίτερα καθεστώτα” που διέπουν οργανισμούς που διαχειρίζονται ζωτικούς τομείς όπως η δημόσια υγεία.

2.       ΑΜΕΣΑ να δοθούν οι απαραίτητες για την ανατροφή των παιδιών τους άδειες στις νέες μητέρες.

 

Είναι το λιγότερο κοροϊδία όταν υπάρχει συνεχής δημόσια συζήτηση για την υπογεννητικότητα στη χώρα μας, διανθισμένη με ακραία και απάνθρωπα σχόλια περί «αλλοίωσης» του πληθυσμού από την παρουσία προσφύγων-μεταναστών, η πολιτική ενός οργανισμού που διαχειρίζεται σημαντικά κομμάτια της κρατικής πολιτικής της πανδημίας να εμπαίζει έτσι νέες μητέρες και να ταλαιπωρεί δεκάδες οικογένειες.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο