Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

H EINAΠ για την εμφάνιση ενδονοσοκομειακής διασποράς του κορονοϊού


 Ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ που στάλθηκε στον υπουργό Υγείας και στις διοικήσεις των νοσοκομείων

Αθήνα, 16/09/21
 
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ επισημαίνει ότι από τα μέσα του καλοκαιριού και με την έναρξη  του 4ου  κύματος της πανδημίας παρατηρείται ενδονοσοκομειακή διασπορά του  κορονοϊού, σε  κάποια  νοσοκομεία,  όπου  οι  ελλείψεις  προσωπικού  έχουν  γιγαντωθεί.
Μόνη λύση στην καταπολέμηση της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού  είναι τόσο η τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας από τους ασθενείς  και τους επισκέπτες, όσο και από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.  
Οι θάλαμοι και οι χώροι νοσηλείας θα πρέπει να είναι κατάλληλοι, ενώ το  προσωπικό  δεν  θα  πρέπει  να  φροντίζει  περιστατικά  covid και  non covid ταυτόχρονα.
Είναι  εμφανές  ότι  παρότι  σχεδόν  όλοι  οι  υγειονομικοί  είναι  εμβολιασμένοι, αυτό από μόνο του δεν αποτελεί πανάκεια, αν δεν ληφθούν όλα  τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
Απαιτούμε να ενισχυθούν άμεσα με μόνιμο προσωπικό τα νοσοκομεία,  να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα  για την προστασία της υγείας εργαζομένων και νοσηλευομένων.