Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Aνακοινώσεις από το χώρο των νοσοκομειακών γιατρών


 ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΓΝΑ  2/9/21

Την Πέμπτη 2/9/2021 έγινε Γεν. συνέλευση των ιατρών του Νοσοκομείου , με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και με αντιπροσώπευση σχεδόν όλων των Ιατρικών Τμημάτων του Νοσοκομείου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε εν όψει της ανακοίνωσης από την Διοίκηση, προς τους Διευθυντές των Τμημάτων σχεδίου, σύμφωνα και με από 10ημέρου διαρροών,  σχεδόν πλήρους  μετατροπής του Νοσοκομείου ξανά σε νοσοκομείο αναφοράς covid και την απόσυρση του από την Γενική εφημερία του Λεκανοπεδίου. Υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο είχε ξαναγίνει Νοσοκομείο αναφοράς για νοσούν τες από covid για το διάστημα από 10/3 /21 έως 23/5 21, με αναστολή όλων των υπόλοιπων λειτουργιών του.
 

Το νοσοκομείο επανήλθε σε κανονική λειτουργία με σημαντικές απώλειες σε ιατρικό δυναμικό καθώς παραιτήθηκαν 3 ειδικευμένοι Πνευμονολόγοι, αρκετοί ειδικευόμενοι από τον χειρουργικό τομέα , 5 επικουρικοί γιατροί ( 2 παθολόγοι ,2 πνευμονολόγοι , 1 καρδιολόγος ) που  έφυγαν για διάφορους λόγους και 2 παρατασιακοί ειδικευμένοι ( 1 παθολόγος και 1 Ακτινολόγος).
Στην σημερινή πραγματικότητα  τα Πνευμονολογικά Τμήματα λειτουργούν σε συνθήκες υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης με μεγάλη υποστελέχωση, χωρίς ειδικευόμενους αναγκαζόμενα να εφημερεύουν σε 24ωρη βάση στην Γενική εφημερία σε σχέση με το υπόλοιπο Νοσοκομείο και με διασπορές περιστατικών.


Τα παθολογικά τμήματα είναι και αυτά υποστελεχωμένα σε ειδικευμένους γιατρούς και λειτουργούν με συνθήκες υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης και με μεγάλο αριθμό διασπορών, πέρα από τα όρια των δυνατοτήτων τους λόγω και της αύξησης της μη covid νοσηρότητας
Τα 2 χειρουργικά τμήματα λειτουργούν με ελάχιστους ειδικευόμενους με αποτέλεσμα την υπερεφημέρευση και στο τέλος του χρόνου συνταξιοδοτούνται 3 ειδικευμένοι χειρουργοί . Το Θωρακοχειρουργικό Τμήμα λειτουργεί με 1 ειδικευμένο και 1 επικουρικό καλύπτοντας γενική εφημερία και εσωτερικά περιστατικά.


Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει ομόφωνα τα εξής :
-    Ζητούμε την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμες θέσεις Παθολόγων , Πνευμονολόγων, Χειρουργών και Θωρακοχειρουργών, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς υπερεργασία και υπερεφημέρευση προς όφελος των ασθενών και του ιατρικού προσωπικού.
-    Να γίνουν άμεσα, οι εκκρεμούσες κρίσεις των προκηρυχθέντων μόνιμων θέσεων του 2020 και του 2021. Να προκηρυχθούν άμεσα 6 θέσεις Πνευμονολόγων, 4 θέσεις Γεν. Χειρουργικής και 5 Παθολογίας και οι κενές θέσεις του Ψυχιατρικού Τομέα και 1 Θ/χειρουργικής
-    Να σταματήσει η νοσηλεία ασθενών στην βραχεία νοσηλεία του ΤΕΠ μετά τις Γενικές Εφημερίες μέχρι να βρεθεί άδειο κρεββάτι στα Τμήματα και να κλείνει έγκαιρα η εφημερία λόγω έλλειψης κλινών, από το ΕΚΕΠΥ. Αποποιούμαστε κάθε ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στην βραχεία νοσηλεία του ΤΕΠ.Οι ασθενείς που παραμένουν στο ΤΕΠ να διακομίζονται με ευθύνη του ΕΚΕΠΥ και μέσω του ΕΚΑΒ στα επόμενα εφημερεύοντα Νοσοκομεία

-    Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στην μετατροπή του νοσοκομείου σε νοσοκομείο αναφοράς covid,γιατί είμαστε το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο στον Βόρειο Τομέα και μέρος της Ανατολικής Αττικής που εξυπηρετεί την μη covid νοσηρότητα που βρίσκεται σε έξαρση, με  εξειδικευμένα Τμήματα . Η εκ νέου μετατροπή του ,  σε συνθήκες υποστελέχωσης και εξάντλησης του ιατρικού προσωπικού θα εξωθήσει σε παραίτηση πολλούς ειδικευόμενους  αλλά και ειδικευμένους γιατρούς οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεση τους αυτή, έχοντας ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους ,με αποτέλεσμα την λειτουργική κατάρρευση του.

-    Ζητάμε την συμπαράσταση της ΕΙΝΑΠ , στα αιτήματα μας

Η 3μελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου



2)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2021
Α.Π:11616


ΠΡΟΣ:
    ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΠΛΕΥΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
    ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΚΑΓΚΑ ΜΙΝΑ
    ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
    ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ
    ΦΟΡΕΙΣ
    ΜΜΕ



Η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. έχει ήδη εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεση με τα μέτρα, τόσο της αναστολής αδειών όσο και των αναστολών εργασίας.
 

Προκύπτει κοντά σε όλα τα άλλα και ένα σοβαρότατο θέμα με ειδικευόμενους γιατρούς που τελειώνουν τον χρόνο ειδικότητας και θα έδιναν τελικές εξετάσεις για την λήψη του τίτλου στην επόμενη εξεταστική. 

Εδώ και πολλά χρόνια οι ειδικευόμενοι πριν τις εξετάσεις κάνουν χρήση όλων των υπολειπόμενων ημερών κανονικής άδειας για να μπορέσουν να μελετήσουν ενόψει των εξετάσεων. Τώρα λόγω της αναστολής αδειών από 1/9/21, δεν μπορούν να το κάνουν.  
 

Σύμφωνα με καταγγελίες ειδικευόμενων συναδέλφων σε αρκετές περιπτώσεις διοικήσεις νοσοκομείων μετατρέπουν τις άδειες σε ρεπό και τους εκβιάζουν να υπογράψουν ότι δεν τους οφείλονται κανονικές άδειες για να μην αναγκαστούν να τους τις πληρώσουν. Επιπρόσθετα, κάποιοι ελάχιστοι που δεν είχαν εμβολιασθεί τέθηκαν σε αναστολή εργασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμπληρώσουν τον χρόνο ειδικότητας και να αποκλείονται από τις εξετάσεις, ενώ ούτως ή άλλως θα απουσίαζαν από το νοσοκομείο αφού κι αυτοί θα έπαιρναν κανονική άδεια από 1/9 και μετά για να διαβάσουν.
 

Απαιτούμε την εξαίρεση των ειδικευόμενων γιατρών που τελειώνουν εντός διμήνου τον χρόνο της ειδικότητάς τους από τα μέτρα αναστολής των κανονικών αδειών και αναστολών εργασίας.