Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Οι προσλήψεις του ν.2643/98 και η χρονική στιγμή

 


Ξεκίνησε να τρέχει ο χρόνος από την 1η Σεπτεμβρίου για την προκήρυξη θέσων με βάση το νόμο 2643/98 που αναφέρεται σε προστατευόμενες κατηγορίες (ΑΜΕΑ, έμμεση περίπτωση ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, τέκνα αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης).

Οι παρατηρήσεις μου είναι οι εξής: Η προηγούμενη προκήρυξη είχε γίνει το 2014, ενώ κανονικά πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση, ώστε τα ποσοστά που αναλογούν στις προσλήψεις από αυτές τις κατηγορίες, να καλύπτουν μέρος των συνταξιοδοτήσεων. Χρεώνω την ευθύνη για τη μη επιλογή αυτής της ρύθμισης σε ετήσια βάση σε όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν.

Δεύτερη παρατήρηση ότι στις προκηρύξεις που έγιναν ανά γεωγραφική περιοχή δεν υπάρχει σε όλες η κατηγορία της Εθνικής Αντίστασης, που ούτως ή άλλως είναι μικρή γιατί δικαίωμα έχουν ένα από τα τέκνα κάθε αντιστασιακού, αφού πλέον οι περισσότεροι έχουν φύγει από τη ζωή. Είπαμε κόμπλεξ με την Εθνική Αντίσταση από τους αναζητούντες (για να μην ξεχνιόμαστε) τη σοβαρή Χρυσή Αυγή, για να μην αναφερθούμε στο νέο υπουργό Υγείας και τον πρώην τσεκουροφόρο συναδελφό του, αλλά εδώ ξεπερνάει τα όρια.

Τρίτη παρατήρηση είναι ότι σωστά έχει μεγάλη σε αριθμό προκήρυξη θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά η χρονική στιγμή είναι περίεργη, γιατί την ίδια ώρα διώχνει υγειονομικούς. Επιπλέον η κατανομή των θέσεων είναι τραγική, υπάρχουν νοσοκομεία που τους αναλογεί μία (01) νέα πρόσληψη από τις κατηγορίες αυτές. Συνεπώς το αίτημα για κάλυψη όλων των κενών στη δημόσια Υγεία παραμένει τραγικά επίκαιρο.

Τέταρτη παρατήρηση ότι με τις διαδικασίες ενστάσεων, αν κρατηθούν οι ίδιοι ρυθμοί, η διαδικασία γίνεται μακρόσυρτη, πχ η προκήρυξη του 2014 με τις ενστάσεις έφτασε σε τελικά αποτελέσματα το 2016.

Αυτά για αρχή, θα το μελετήσουμε και πιο αναλυτικά