Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Mαθητική κινητοποίηση στην Ικαρία





Μαθητές από όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Ικαρίας  τα οποία βρίσκονται σε πολυήμερες κινητοποιήσεις και καταλήψεις πήραν μαζικά μέρος στην διαδήλωση στον Άγιο Κήρυκο στις 1/10 για τα ζητήματα της Παιδείας και τα μέτρα προστασίας που απαιτούν έναντι της πανδημίας.
 Οι μαθητές συμπαραστεκόμενοι από συλλόγους γονέων, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Κηρύκου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν συντεταγμένα και με παλμό προς το Επαρχείο και το Δημαρχείο όπου παρέδωσαν τα ψηφίσματα με τις διεκδικήσεις τους.
 Με συνθήματα όπως : «Σε καραντίνα έβαλαν τα δικαιώματά μας, οργάνωση κι αγώνας τα όπλα τα δικά μας», «Τάξεις, καθαριότητα και καθηγητές, θέλουμε σχολείο ασφαλές», «Με μάσκες -παγουρίνα, δεν βγαίνει η πανδημία, δώστε λεφτά για την Παιδεία», « Κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή μόρφωση και υγεία σε κάθε μαθητή», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στην υπουργό Παιδείας» απαίτησαν μεταξύ άλλων: Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στην κατεύθυνση των 15 μαθητών στην τάξη. Προσλήψεις καθηγητών- να καλυφθούν όλα τα κενά. Επαρκές προσωπικό καθαριότητας. Να λυθούν τώρα τα ζητήματα της ανεπαρκούς μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία τους