Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Στο αρχείο μία από τις δίκες της Ελευθεροτυπίας - ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ

 


Με τα πολλά  των ημερών λόγω της δίκης της Χ.Α. ξεχαστήκαμε και ενημερώνουμε με μικρή καθυστέρηση. Στο αρχείο μπήκε η δίκη που είχε οριστεί για τη Δευτέρα 5/10/2020 σε βάρος του Χ. Οικονομόπουλου της ΤΡΙΤΗΣ ΟΨΗΣ που εξέδιδε την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και λειτουργούσε τον ιστότοπο www.enet.gr. Θυμίζουμε ότι υπάρχουν δύο Χ. Οικονομόπουλοι (Χάρης και Χαρίλαος, θείος και ανιψιός). 

Στη δίκη της 5/10 κατηγορούμενος ήταν ο ανηψιός, ενώ στην προηγούμενη που έγινε πριν ένα χρόνο, ήταν και οι δύο με το ζήτημα να είναι ποιος ήταν ο πραγματικός εργοδότης ο θείος ή ο ανιψιός και από όσο γνωρίζω "κατοχυρώθηκε" ότι ήταν ο θείος, άρα μάλλον γι αυτό η δίκη σε βάρος του ανιψιού πρέπει να μπήκε στο αρχείο. 

Τις δίκες προκάλεσαν καταγγελίες εργαζομένων στην Επιθεώρηση Εργασίας, η οποία ακολούθως προκάλεσε τις δίκες σε βάρος της εταιρίας, ενώ οι εργαζόμενοι είναι μάρτυρες στις υποθέσεις αυτές.

Το δικαστήριο κλήτευσε τους μάρτυρες πριν αρχειοθετηθεί η δίκη, αλλά δεν ενημέρωσε όταν αυτό έγινε,  με αποτέλεσμα γι' άλλη μία φορά να ταλαιπωρηθούμε με δίκη από τα πέτρινα χρόνια της "Ελευθεροτυπίας", προσερχόμενοι και μετακινούμενοι σε συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε ότι απαιτείται προσοχή.