Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

Νέα καλέσματα φορέων για τη συγκέντρωση στο Εφετείο την Τετάρτη 7 Οκτώβρη


Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι, είναι Ναζί!


Συγκέντρωση 7/10, ώρα  10:00 πμ, στο Εφετείο.
(το ραντεβού του Συλλόγου στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας)

Η ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του.


Οι εργαζόμενοι απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων Νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Οποιαδήποτε απόφαση πέρα από την καταδίκη θα αποτελέσει σκάνδαλο και προσβολή στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε κάτι τέτοιο!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό δεν σταματά στη δίκη. Το αυγό του φιδιού θα συνεχίζει να θρέφεται από την εθνικιστική υστερία, τις πολεμοκάπηλες κραυγές, τη φτώχεια, τη μισαλλοδοξία, τις επιθέσεις στους πρόσφυγες, την ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα, τη νεολαία και τα συνδικάτα.

Ούτε βήμα πίσω! Τα εργατικά σωματεία, με τον κοινό αγώνα και την ενότητα της πολυεθνικής εργατικής τάξης, έχουν τη δύναμη να τσακίσουν κάθε επίδοξο φασιστικό μόρφωμα και τα συμφέροντα που υπηρετούν οι φασίστες, δηλαδή τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής για να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι/ισσες, κηρύσσει 4ωρη Στάση Εργασίας την Τετάρτη 7 Οκτώβρη 2020 από τις 10:00 έως 14:00, για να λάβουμε όλοι/ες μέρος στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εφετείο Αθηνών από τις 10:00.  
”Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον” (Φώντας Λάδης)



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο Τετάρτη 7/10/2020 Ωρα 10.30 π.μ.Στο Εφετείο (Λ. Αλεξάνδρας και Λουκάρεως)«Να απαιτήσουμε την καταδίκη όλων των φυσικών και ηθικών αυτουργών, της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»

Την Τετάρτη  7/10/20το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, μιας δίκης που ολοκληρώνεται 5 χρόνια μετά την έναρξή της. Απαίτησή μας είναι να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και μαζί τους όλος ο παραστρατιωτικόςμηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης, που έβγαζε τάγματα εφόδου στους δρόμους για να τρομοκρατούν και να χτυπάνε μετανάστες, συνδικαλιστές και αγωνιστές κινημάτων, συλλόγων κλπ.

Εμείς εδώ στη γειτονιά μας, ζήσαμε έντονα την αγριότητά τους.Θυμίζουμε πως  την  Κυριακή  10  Ιανουαρίου  2010,  περίπου  30φασίστες  με  μάσκες εισέβαλλαν προκλητικά στατότε γραφεία του Συλλόγου μας (Σεβαστοπούλου30), όπου βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη με θέμα το «προσφυγικό», πέταξαν τρικάκια ρατσιστικού περιεχομένου (με την υπογραφή «αυτόνομοι») έβρισαν τους παρευρισκόμενους και ρύπαναν με σπρέι τους τοίχους της αίθουσας.

Μάλιστα την ενέργειά τους βιντεοσκόπησαν και την πρόβαλαν «ως μεγάλο κατόρθωμα» στο διαδίκτυο.Αλλά και στην συνέχεια,όταν με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας μαζί και με άλλους φορείς της περιοχής μας (πολιτιστικούς, αθλητικούς, γονέων, καθηγητών, εργαζομένων κλπ) αποφασίσαμε ανοιχτή  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  (για την  εισβολή  στο  σύλλογό  μας),  στην  πλατεία  Μετρό Πανόρμου το Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010 50 περίπου φασίστες, με ρόπαλα, μάσκες και κράνη, κραυγές και ρατσιστικά συναισθήματα, επιτέθηκαν ξαφνικά στους συγκεντρωμένου για να τους διαλύσουν (χωρίς τελικά να τα καταφέρουν, αν και τραυμάτισαν ορισμένους), και να σπείρουν έτσι στη γειτονιά μας κλίμα φόβου και ανασφάλειας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η βάρβαρη επίθεση αλλά και οι δεκάδες άλλες σε όλη την Ελλάδα, δε θα μπορούσαν να γ\ίνουν χωρίς την ύπαρξη «κέντρου» χωρίς την ύπαρξη οργάνωσης, στην οποία οι δράστες ανήκουν,για λογαριασμό της οποίας δρουν και τους στόχους της οποίας υλοποιούν

Στη δίκη άλλωστε επιβεβαιώθηκε, ότι στη Χρυσή Αυγή υπήρχε στρατιωτική δομή και ιεραρχία και ως εκ τούτου τα μέλη υπάκουαν τυφλά στους ανωτέρους τους.Η αυστηρή καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής θα είναι ένα μόνο βήμα σε έναν αγώνα ενάντια στον φασισμό, που πρέπει να δίνεται καθημερινά από όλους μας γιατί «ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».



ΟΡΜΑ: ΔΕΝ ξεχάσαμε – ΔΕΝ συγχωρέσαμε. Αντιφασιστική συγκέντρωση την ημέρα απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής

ΔΕΝ ξεχάσαμε – ΔΕΝ συγχωρέσαμε. Αντιφασιστική συγκέντρωση την ημέρα απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής

Οδεύοντας στο τέλος της πεντάχρονης ιστορίας μίας δίκης – από τις σημαντικότερες της μεταπολίτευσης – που κράτος, αστυνομία και δικαστές μαζί με τα ΜΜΕ έκαναν τα πάντα για να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για να αποκρύψουν τα
εγκλήματα μίας δολοφονικής συμμορίας νεοναζί που επί χρόνια δρούσε ανοικτά ως πολιτικό κόμμα δίπλα από την ελληνική αστυνομία με την πλήρη ανοχή κάθε κρατικού μηχανισμού.

Αλλά κανείς, ούτε ο φυρερίσκος της πρώην Μεσογείων, ούτε τα μούσκουλα των πρώην και νυν μπράβων του υπολόγιζαν στην δράση και την πίστη στην τελική νίκη του αντιφασιστικού κινήματος, των οργανώσεων του και του Μαχητικού Αντιφασισμού που μπόρεσαν τα προηγούμενα χρόνια να σπάσουν την περιβόητη τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου της συμμορίας και να τους πετάξουν έξω από την κοινωνία πίσω στον βόρβορο της ιστορίας.

Βήμα βήμα, κομμάτι κομμάτι δόθηκε η μάχη και κερδήθηκε! Σήμερα βλέπουμε τα απομεινάρια να εκλιπαρούν την χάρη των αφεντικών τους, να ψάχνονται στην σούπα των συνωμοσιολόγων πάντα στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας. Δεν περιμένουμε από τα αστικά δικαστήρια του κράτους και της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απονείμουν την μόνη ποινή αντάξια των φασιστών, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ. Οι απεσταλμένοι δολοφόνοι της πλουτοκρατίας πάντα θα έχουν την υψηλή προστασία των πατρώνων τους. Γνωρίζουμε καλά την ιστορία από την εποχή των χιτών και των ταγματασφαλιτών.

Αλλά όπως όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε φρουροί απέναντι σε κάθε προσπάθεια φασιστών και μπάτσων μέσα και έξω από τα δικαστήρια, έτσι και την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα είμαστε στο Εφετείο Αθηνών μαζί με χιλιάδες άλλους αντιφασίστες για μην δώσουμε περιθώριο στο δικαστήριο να βγάλει ποινές χάδι, όπως η εισαγγελική πρόταση άφησε να εννοηθεί.

Οι μάχες δεν έχουν τελειώσει. Η φασιστική απειλή μπορεί να ηττήθηκε και να πετάχτηκε και πάλι τον υπόνομο, αλλά έχουμε να δώσουμε ένα μακρύ και σπουδαίο αγώνα ενάντια στην ακροδεξιά. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανοίξει ένα πόλεμο στην εργατική τάξη και την νεολαία. Μισθοί και δικαιώματα βρίσκονται σε συνεχή πίεση, η τρομοκρατία της επιδημίας εντείνεται, η επίθεση σε μετανάστες και πρόσφυγες εντείνεται, ο εθνικισμός και η πολεμοκαπηλεία χτυπάνε την πόρτα μας.

Θα σταθούμε απέναντι στην ΝΔ και τον αστισμό με κάθε τρόπο μέχρι τη τελική νίκη. Η 7 Οκτώβρη είναι μέρα συνέχισης του κομμουνιστικού αγώνα.

Κανείς να μην λείψει από το την αντιφασιστική συγκέντρωση
την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 στις 9 π.μ.
στο Εφετείο Αθήνας (λεωφ. Αλεξάνδρας)

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΜΑΝ!

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00 ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ


Έξι χρόνια μετά την έναρξη της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι ναζί στυγεροί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής έχουν καταδικαστεί οριστικά στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας μας. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι τελεσίδικη. Ανήκουν στη φυλακή!
Ανήκουν στη φυλακή γιατί είναι εγκληματίες! Έίναι εγκληματίες γιατί είναι ναζί και φασίστες!
Έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, του Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΈ στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, των Αιγύπτιων αλιεργατών, του   φοιτητή   Κουσουρή.   

Δεκάδες   σχεδιασμένες   δολοφονικές   επιθέσεις   σε   βάρος   προοδευτικών, αντιφασιστών  ανθρώπων, σε κοινωνικά στέκια. Πογκρόμ κατά των κατατρεγμένων και των ξεριζωμένων από τη φτώχεια, την προσφυγιά και τους πολέμους. Όλα κάτω από την καθοδήγηση του αρχηγού τουςΜιχαλολιάκου, με τη συμμετοχή βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Κατά τη διάρκεια της δίκης αποκαλύφθηκαν με εκκωφαντικό τρόπο οι φανερές και κρυφές διασυνδέσεις της   Χρυσής   Αυγής   με   μεγάλα   επιχειρηματικά   συμφέροντα,   με   τους   εφοπλιστές,   με   κέντρα   και μηχανισμούς που έκαναν ότι περνάει από το χέρι τους για να πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.


Όι   νοσοκομειακοί   γιατροί   γνωρίζουμε   από   πρώτο   χέρι   το   αποκρουστικό   τους   πρόσωπο.   Έχουμε περιθάλψει δεκάδες θύματα τους. Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή προσπάθησε ακόμα και την εθελοντική  πράξη της αιμοδοσίας, πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, να την αμαυρώσει και να την μολύνει με το   ρατσιστικό της δηλητήριο.Καλούμε  όλους   τους   συναδέλφους  την Τετάρτη 7   Οκτώβρη  να  συμμετέχουν   στη   συγκέντρωση   στο Έφετείο στις 10:00 π.μ. Να ενώσουμε τη φωνή μας με τη φωνή των υπόλοιπων εργαζόμενων, με τη φωνή κάθε προοδευτικού,  δημοκράτη, αντιφασίστα.

Να απαιτήσουμε οι ναζί δολοφόνοι να πάρουν οριστικά τη θέση που τους αξίζει. 

Θα   συνεχίσουμε   να   δίνουμε   το   «παρών»   στον   αγώνα   ενάντια   στη   βαρβαρότητα   και   το   σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που θρέφει το τέρας του φασισμού και του ναζισμού.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΘΩΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ.


    ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
       
         

ΕΓΕΣΥΝΑ   Αρκαδία 04/10/2020 Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας


Να καταδικαστούν οι εγκληματίες ναζιστές της Χρυσής ΑυγήςΜετά από έξι σχεδόν χρόνια από την αρχήτηςδίκηςτης ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή,ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασίακαι τηνΤετάρτη 7 Οκτώβρηαναμένεται η αναγγελία της απόφασης του δικαστηρίου.Οι κατηγορούμενοι είναι 69, μεταξύ τωνοποίων ο αρχηγός της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος και οι 17 ναζιστές πρώην βουλευτές που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Συνεκδικάζονται, επίσης, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική ενέδρα στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και η δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στο Πέραμα, αλλά και δεκάδες άλλες υποθέσεις.Η εξέλιξη της δίκης θα ήταν διαφορετική αν oiκυβερνήσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάρει από την αρχή τα αναγκαία μέτρα για την επιτάχυνση της υπόθεσης, όπως η αποκλειστική απασχόληση των μελών του δικαστηρίου και η διεξαγωγή της δίκης στο Εφετείο, μέτρα που ταν και αναγκαία και εφικτά όπως αποδείχθηκε όταν εφαρμόστηκαν τουλάχιστον ταδύο τελευταία χρόνια της δίκης Από όλη την διαδικασία και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αποδεικνύεται ότι η εγκληματική δράση της ΧΑ απορρέει με άμεσο τρόπο από την ίδια την ιδεολογία της και ότι τα εξεταζόμενα εγκλήματα τελέστηκαν για την εφαρμογή των σκοπών της. Αποδείχθηκε ότι πίσω από τα εγκλήματα που τέλεσαν στελέχη και μέλη της βρίσκεται η ίδια η ναζιστική ιδεολογία και οργάνωση.

 

Το ναζιστικό πρόγραμμα της ΧΑ(φυλετική καθαρότητα, βίαιη αντιμετώπιση, έως και εξόντωση των αντιπάλων κ.ά.) δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί παρά από μία στρατιωτικού τύπου οργάνωση με απόλυτη πειθαρχία, με τυφλή υπακοή των κατώτερων στους ανωτέρους και πάνω απ' όλα στον αρχηγό, και με ετοιμοπόλεμα τάγματα εφόδου.Επιβεβαιώθηκαν επίσηςοι διασυνδέσεις της με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα(π.χ. ο ανεκτικός έως προκλητικός ρόλος αστυνομικών στη δολοφονία Φύσσα ή η συμπόρευση της ΧΑμε τους εργολάβους και τους εφοπλιστές στη Ζώνη του Περάματος για το χτύπημα του ταξικού σωματείου και του ΠΑΜΕ).

Υπενθυμίζουμε επίσης το στήσιμο δουλεμπορικών γραφείων ανά την Ελλάδα από τη Χρυσή Αυγή με τον μανδύα της εύρεσης εργασίας σε Ελληνες, σε συμφωνία με εργοδότες για την εξασφάλιση φθηνών εργατών χωρίς δικαιώματα, πλήθος τοποθετήσεών της στη Βουλή υπέρ των εφοπλιστών, προσπάθειες για δουλεμπορικό σωματείο στη Ζώνη από κοινού με εργοδότες, με υποσχέσεις ότι θα χαμηλώσουν τα μεροκάματα και θα σταματήσουν τις απεργίες...

Αξίζει να θυμίσουμε την απαράδεκτη πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου,που «δεν είδε και δεν άκουσε»τίποτα από όλα τα παραπάνω και σηματοδότησε το «ξέπλυμα» των ναζιστών, για να συνεχίσουν την εγκληματική δράση τους και την τραμπούκικη επιβολή των επιδιώξεών τους, πρωτίστως κατά του εργατικού -λαϊκού κινήματος. 

 

Δεν ήταν τυχαία αυτή η πρόταση. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι η δράση της Χρυσής Αυγής πάει πολλά χρόνια πίσω και ότι αντιμετωπιζόταν με ανοχή από τις διωκτικές αρχές και από δικαστικούς και εισαγγελικούς κύκλους.Ο λαός, η νεολαία και βεβαίως τα θύματα της εγκληματικής -ναζιστικής οργάνωσης απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία της από το δικαστήριο. Να ολοκληρωθεί η δίκη με τους ναζιστές -εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή!Όμως είναι αλήθεια ότι κανείς δεν μπορεί να αποθέσει το ρόλο αντιμετώπισης του φασισμού -ναζισμού, όπως εκφράζεται και από τη Χρυσή Αυγή, στη Δικαιοσύνη.Αυτότο έργο είναι υπόθεση του λαού!

Η καλύτερη απάντηση στη Χρυσή Αυγή και γενικότερα στο φασισμό στη χώρα μας, όπως διδάσκει η Ιστορία,  μπορεί  να  δοθεί  πολιτικά,  από  τους  ίδιους  τους  εργαζόμενους  και  τη  νεολαία,  με  την απομόνωσή της παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς, μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά.

 Στηρίζουμε την εκδήλωση προς τιμήν των 350 εκτελεσμένων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχή ςπου διοργανώνει  το  παράρτημα  Αρκαδίας  της  Πανελλήνιας  Ένωσης  Αγωνιστών  Εθνικής  Αντίστασης  και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) την Τετάρτη 07 Οκτώβρη στον Άγιο Νικόλαο της Τρίπολης  στις 11:00 πμ