Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

ΕΤΕΡ: Κύκλοι που κλείνουν και ανοίγουν

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Κύκλοι που κλείνουν και ανοίγουν

Ένας κύκλος έκλεισε για τους εργαζόμενους του «Βήμα FM 99,5» με τη μεταφορά των κατασχεμένων μηχανημάτων του ραδιοσταθμού σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο μέχρι την ημέρα του πλειστηριασμού τους. Ήταν ο μόνος τρόπος, δυστυχώς, με τον οποίο θα καταφέρουν να εισπράξουν έστω ένα μέρος των δεδουλευμένων τους αφού ο νέος ιδιοκτήτης δεν αναγνωρίζει την οφειλή του προς αυτούς.


Οι δεκατρείς εργαζόμενοι που απέμειναν να εργάζονται αδιαλείπτως στον ραδιοσταθμό προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας ενώ θα κινηθούν και κατά όλων των υπευθύνων για την εργασιακή τους κατάσταση. Τώρα στη Μιχαλακοπούλου, ως δια μαγείας, θα επανέλθει το ρεύμα , θα αντληθούν τα νερά των υπογείων κτλ.

Να ευχαριστήσουμε σε αυτό το σημείο εκείνους που, από διαφορετικές θέσεις, μας βοήθησαν και εξακολουθούν να το πράττουν (ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, Υπουργείο Εργασίας, ΣΕΠΕ). Είναι πράγματι πολλοί γι’ αυτό και δεν θα αναφερθούμε ονομαστικά. Άλλωστε ο συγκεκριμένος αγώνας, όπως και πολλοί άλλοι, είναι εν εξελίξει...

Εκτός όμως από το δράμα των εργαζομένων, μεγάλο θέμα είναι και το ποιοι έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν ΜΜΕ στην Ελλάδα. Στα θεμελιώδη ερωτήματα ανήκει και το αν πρέπει να εξετασθεί από την Πολιτεία η στάση τους! Μπορεί έτσι αγόγγυστα όποιος θέλει να αγοράζει και να κατέχει(και πόσα;) μέσα ενημέρωσης; Πρέπει να επιτραπεί ή να απαγορευτεί η συμμετοχή του στην αδειοδότηση με βάση την τωρινή συμπεριφορά του; Επίσης ρωτάμε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, γιατί έχουν καταπιεί την γλώσσα τους; Θα μιλήσουν όπως τότε με τα βοσκοτόπια ή θα πολιτεύονται με τις κουμπαριές όπως παλαιότερα;

Μην ξεχνούμε πως πρόκειται για ΜΜΕ που επηρεάζουν και ελέγχουν την ενημέρωση και άρα σε μεγάλο βαθμό και την Κοινή Γνώμη. Για αυτό τον λόγο δεν θεσπίστηκαν και κάποιοι ιδιαίτεροι κανόνες από τον Νομοθέτη; Σε αντίθετη περίπτωση κάποιοι θα αισθάνονται πάντα πως είναι πάνω από τον Νόμο.

Περιμένουμε, με βάση τα παραπάνω, τις προσδοκώμενες εξελίξεις από τους όλους αρμόδιους τόσο για την τύχη της άδειας λειτουργίας του «Βήμα FM 99,5» όσο και για το υπό διαμόρφωση τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο