Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

"'Εφυγε" ο Κώστας Αποστολίδης


Ήταν από τους απεργούς της τράπεζας Πίστεως σε εκείνη τη μεγάλη απεργία στις αρχές της δεκαετίας του '90 και από τότε που γνωριστήκαμε στις περιφρουρήσεις της απεργίας, η έρευνα για την ιστορία του εργατικού κινήματος, που ήταν κοινό μας ενδιαφέρον, οδήγησε σε μία πολύχρονη φιλία, που συνεχίστηκε και μετά τη συνταξιοδότησή του.

Μάλιστα μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ το 2013 η φιλία αναθερμάνθηκε καθώς ήταν από τους ανθρώπους που εκδήλωσε ενδιαφέρον και για τον αγώνα εκείνης της εποχής και για τις εξελίξεις που ακολούθησαν, ζητώντας περισσότερη πληροφόρηση και πιο συχνές συναντήσεις, με πρωτοβουλία του, όταν άλλοι συνάδελφοι και μη, κρύβονταν μήπως και σταμπαριστούν για "κακές παρέες".


Ανταλάσσαμε υλικά και αρχεία, συζητούσαμε και για την τρέχουσα επικαιρότητα, πίνοντας αρκετά συχνά τους καφέδες μας στις συναντήσεις μας, όπως πριν από λίγες μέρες.

Τώρα πια ο Κώστας Αποστολίδης δεν είναι κοντά μας και δεν θα προλάβει να δει το βιβλίο για την έρευνα για το προσφυγικό ταξίδι των Ελλήνων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στο οποίο είχε βοηθήσει.

Άλλωστε εκεί που γεννήθηκε (Αιθιοπία) ήταν χώρα φιλοξενίας Ελλήνων προσφύγων. Του το αφιερώνουμε λοιπόν...