Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Αθλητισμός με «Α» κεφαλαίο για την Α.Ε. Δάσους Χαϊδαρίου


 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...


Πρέπει όμως να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στον Ατρόμητο για την προσέγγιση που έχει στο θέμα των τμημάτων υποδομής και αντί σχολίου επισυνάπτουμε την ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στο χώρο του γηπέδου υποδομών που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της «Χωράφας» στο Περιστέρι, στο «Νταμάρι», όπως το λένε όλοι.


 


Η ομάδα του Δάσους, εκτός από το ανδρικό τμήμα έχει πέντε τμήματα ακαδημιών με 20 παιδιά σε κάθε τμήμα και αποτελεί κυψέλη αθλητισμού και πολιτισμού στην περιοχή.
Στην ανδρική ομάδα προωθούνται παίκτες από τις ακαδημίες, δηλαδή το γηγενές στοιχείο είναι το κυρίαρχο. Προέκυψε στη σημερινή της μορφή, από συγχώνευση το 2001 των ομάδων της Δάφνης Δαφνίου (1949) και του Δάσους Χαϊδαρίου (1985).

Ανδρέας Λάλης 14 ετών: Είμαι 10 χρόνια στην ομάδα. Το σχολείο και τα μαθήματα δημιουργούν πιέσεις χρόνου. Τα τελευταία χρόνια έρχονται και άλλα παιδιά στην ομάδα. Με τους αντιπάλους μας έχουμε καλές και φιλικές σχέσεις.

Ακολούθως τα 14χρονα αδέρφια Κωνσταντίνος και Γιώργος Πρασίνης μας είπαν:
Κωνσταντίνος: Είμαι έξι χρόνια στην ομάδα και ο πατέρας μου υπήρξε ποδοσφαιριστής και αυτό μας βοήθησε. Στο σχολείο υπάρχουν συμμαθητές μου που με ρωτάνε για την ομάδα, δείχνουν ενδιαφέρον και σκέφτονται να ασχοληθούν.

Γιώργος: Είμαι έξι χρόνια στην ομάδα, θέλω να συνεχίσω και όταν οι σχολικές υποχρεώσεις γίνουν πιο απαιτητικές. Δεν με κουράζει ο συνδυασμός των υποχρεώσεων γιατί μου αρέσει. Η προπόνηση σε κάνει πιο δυνατό και ανθεκτικό στην κούραση.



Όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Α.Ε.Δάσους Χαϊδαρίου, Δημήτρης Λάλης, η ομάδα θα κάνει μονοήμερη εκδρομή στις 21/5 στην Κόρινθο, όπου θα συνδυαστούν φιλικός αγώνας, μετά μπάνιο στη θάλασσα και ακολούθως φαγητό, ενώ όλες οι ακαδημίες θα εκδράμουν και για ένα τριήμερο στο Βόλο για αγωνιστική δράση (φιλικά) και ψυχαγωγία.
Η ομάδα περιμένει βελτιώσεις στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού γηπέδου Χαïδαρίου ώστε να μπορέσει να στεγάσει χωρίς προβλήματα τα τμήματά της, αφού το γήπεδο Χαϊδαρίου «Τ. Χαραλαμπίδης» που χρησιμοποιεί δεν επαρκεί.
 



Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δηλώσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών έγιναν το πρωί της Κυριακής 7/5 λίγες ώρες μετά τα επεισόδια του τελικού κυπέλλου στο Βόλο, δημιουργώντας εξ αντικειμένου δύο σημεία σύγκρισης για τις λογικές και τις οπτικές που πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον αθλητισμό. Εμείς δεν δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε ποιο μας ταιριάζει και νομίζουμε ότι και εσείς καταλήγετε στην ίδια επιλογή.

Ρεπορτάζ & φωτο: Νάσος Μπράτσος

Σχετικές ειδήσεις:
Χαϊδάρι: Έπαιξαν ποδόσφαιρο με τα προσφυγόπουλα (photos)

Ποδοσφαιρική γιορτή αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι με συμμετοχή ομάδων προσφύγων

Σέντρα αλληλεγγύης και γκολ στην ξενοφοβία στο Χαϊδάρι