Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Αθώος ο Δημήτρης Καμαρινόπουλος


Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας – Θράκης 

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση - Δελτίο τύπου

Αθώος ο Δημήτρης Καμαρινόπουλος. Οι συνδικαλιστικοί αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Πανηγυρικά αθώος κρίθηκε από το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην πρόεδρος της Ένωσής μας Δημήτρης Καμαρινόπουλος. Πρόεδρος και Εισαγγελέας απέρριψαν τις κατηγορίες του φυγόδικου εργοδότη της Flash Α.Ε. για το αδίκημα της «δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας» και δέχτηκαν πως η δίωξη του ήταν απότοκο της έντονης συνδικαλιστικής δράσης της Ε.Τ.Ε.Ρ. και του πρώην προέδρου της και στόχο είχε να μας τρομοκρατήσει και να εμποδίσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ιστορικού ραδιοσταθμού.


Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πως μόνο «δυσφημιστικά» δεν ήταν τα όσα αναφέρονταν για την εργοδοσία, αντιθέτως και δυστυχώς αποδείχτηκαν προφητικά! Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα για την παρουσία και τη στήριξή τους τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πανό Σόμπολο, την πρώην πρόεδρο του ΕΚΑ Στάβυ Σαλουφάκου, τον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά, τον πρόεδρο της ΕΤΙΤΑ Γιώργο Σκεπετζάκη καθώς και όλα τα μέλη μας, τους συναδέλφους του κλάδου και τα σωματεία που παρευρέθησαν.

Επίσης ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους νομικούς μας συμβούλους Κώστα Προίσκο και Δημήτρη Περπατάρη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Σχόλιο του Blog: Καλή είναι η αλληλεγγύη όχι μόνο όταν την απολαμβάνουμε, αλλά και όταν τη δίνουμε. Ο σχολιασμός γίνεται γιατί δια της παρουσίας μας σήμερα στα δικαστήρια, διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά, στην τρίτη συνεχόμενη σε δίκη του Δ. Καμαρινόπουλου, ότι ο κλάδος των εν ενεργεία συνδικαλιστών δημοσιογράφων, αλλά και μη εκλεγμένων συναδέλφων, έλαμψε δια της απουσίας του. Όταν ο συνταξιούχος σήμερα Δ.Κ. στήριζε εμπράκτως την ενότητα δράσης ενάντια σε κυβερνητικές και εργοδοτικές πολιτικές, πολλοί απόλαυσαν τους καρπούς της αλληλεγγύης. Σε σειρά δικαστικών μαχών - εκδικητικών κινήσεων της εργοδοσίας σε βάρος του συναδέλφου, είναι απλώς άφαντοι. Κρίμα...