Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


1)Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Περιστερίου την Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στις 18.30 στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1) διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα:
«Αγώνες ενάντια σε κυβέρνηση –ΕΕ –ΔΝΤ -φασισμό
Κοινωνικά αγαθά για όλους
Διαγραφή του χρέους
Μαζικός αντιφασιστικός αγώνας
Παλλαϊκός πανεργατικός ξεσηκωμός»


Ομιλητές:
Θανάσης Διαβολάκης, ΚΣΕ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. συνδικαλιστής ΟΙΕΛΕ
Ειρήνη Δαφέρμου, διοικητική υπάλληλος AEI, συνδικαλίστρια
Nάσος Μπράτσος, δημοσιογράφος www.ertopen.com
Παναγιώτης Παπανικολάου, γιατρός στο Κρατικό Νίκαιας
Θανάσης Καμπαγιάννης, Συγγραφέας-Δικηγόρος, ΚΣ ΚΕΕΡΦΑ, ΚΕΔΔΕ
Θα παρουσιαστούν οι πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α μετά την 2η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, αλλά και οι αγώνες που ξέσπασαν και ξεσπούν το τελευταίο διάστημα ενάντια στην διάλυση δημόσιας παιδείας και υγείας, ενάντια στον φασισμό,την επίθεση σε εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα ,με την επιδίωξη μέσα από έναν ανοικτό διάλογο να απαντηθούν προβληματισμοί για το με ποια αριστερά και με ποιο πρόγραμμα μπορούν να συντονιστούν και να κερδίζουν οι αγώνες στο σήμερα.


2)Με τίτλο "Μέτωπο αντίστασης και ανατροπής, ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις", την Τρίτη 10/12, 7μμ (Ραγκαβή 69, Γκύζη) η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αμπελοκήπων - Γκύζη - Πολυγώνου, διοργανώνει σχετική εκδήλωση. Oι ομιλητές είναι:
Ειρήνη Δαφέρμου, μέλος ΚΣ Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού
Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Κώστας Καταραχιάς, γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ.
Σάββας, Συντονιστικό Νοσοκομείων

Διονύσης Βάσσης, μέλος ΔΣ Γ’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας, καθηγητής σε
διαθεσιμότητα

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα:

"Αρχίζοντας με το ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ το τελευταίο εξάμηνο ξεδιπλώνεται, όλο και
πιο απειλητική για τους εργαζόμενους και την κοινωνία, η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα:
ΠΟΥΛΗΣΤΕ – ΧΑΡΑΤΣ ΩΣΤΕ – ΑΠΟΛΥΣΤΕ
ΠΟΥΛΗΣΤΕ τη δημόσια περιουσία και τα διαχειριζόμενα από το δημόσιο κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, υποδομές, ενημέρωση, πολιτισμό, ενέργεια, νερό, γη, διαχείριση απορριμμάτων κ.λπ.). Διαλύστε και δώστε για εκμετάλλευση σε ιδιώτες κάθε ελεγκτικό μηχανισμό του δημοσίου (Εφορία, Επιθεώρηση Εργασίας, έλεγχο κατασκευών, τροφίμων, αγοράς, προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.). Όλα αυτά το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα. Καλύτερα για ποιόν; Για το κοινωνικό σύνολο, ή για τα κέρδη του;

ΧΑΡΑΤΣΩΣΤΕ. Ο κοινωνικός μισθός, αυτά που οι εργαζόμενοι κερδίσαμε με σκληρούς αγώνες χρόνων καταργείται. Τα κοινωνικά αγαθά είναι πια εμπορεύματα στα χέρια των ιδιωτών. Αλλά και ότι παραμείνει στο κράτος θα λειτουργεί με τις αρχές της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταποδοτικότητας», θα προσφέρεται δηλαδή σαν ένα ακόμα εμπόρευμα, ή απλούστερα σαν ένα ακόμα χαράτσι.

ΑΠΟΛΥΣΤΕ προσωπικό, κάντε λάστιχο τους εργαζόμενους με διαθεσιμότητες - απολύσεις, με κατάργηση θέσεων –συγχωνεύσεις και κατάργηση υπηρεσιών, με μετακινήσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις, με πειθαρχικά, αργίες. Ξεθεμελιώστε τα
τελευταία εργασιακά κεκτημένα με πεντάμηνες προσλήψεις «κοινωφελούς εργασίας», για να εξαπατηθούν οι άνεργοι και να πλουτίσουν οι ΜΚΟ.

Και όλα αυτά στο εφιαλτικό περιβάλλον των πάνω από 1,5 εκατ. άνεργων, της απλήρωτης, επισφαλούς, ελαστικής, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, ωράριο και δικαιώματα εργασίας. Στο συντριπτικό περιβάλλον των φόρων και των χαρατσιών για τους από κάτω.

Στο εξοργιστικό περιβάλλον των φοροαπαλλαγών για το κεφάλαιο και τη μεγάλη ιδιοκτησία, την προστασία των τραπεζών και των κερδών των επιχειρήσεων. Την ώρα που εργαζόμενοι και άνεργοι οδηγούνται στη φτώχεια και την εξαθλίωση, 505 Έλληνες καπιταλιστές είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται από 50 δισ. ευρώ το 2012 σε 60 το 2013.

Η κοινωνία στενάζει κάτω απ’ τη μπότα του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της ΕΕ, και του ΔΝΤ.
Αλλά επίσης η κοινωνία αντιστέκεται. Με ηρωικούς υποδειγματικούς αγώνες, που αν δεν έχουν κατορθώσει να ανατρέψουν την επίθεση, έχουν δημιουργήσει μεγάλα εμπόδια στο ξεδίπλωμα της αντεργατικής πολιτικής, έχουν προκαλέσει ρήγματα και καθυστερήσεις και κυρίως κρατούν ζωντανή τη φλόγα της αντίστασης.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων συνεχίζουν για 13η εβδομάδα την απεργία τους με μαζικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές, περιφρούρηση. Η ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ συνεχίζει να ακούγεται σ’ όλη την Ελλάδα 6 μήνες μετά το «μαύρο». Οι εργαζόμενοι στην υγεία σε ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ απαντούν με απεργιακό αγώνα διάρκειας στις απειλές και τις προκλήσεις του Γεωργιάδη. Καθηγητές και δάσκαλοι έδειξαν τις διαθέσεις τους με καθολικές απεργίες. Οι διαθέσιμοι καθηγητές οργανώνονται και συνεχίζουν τον αγώνα.

Οι αγώνες της τελευταίας περιόδου είναι σημαντικοί και από μια άλλη σκοπιά. Οι εργαζόμενοι δείχνουν να ξεπερνούν την αυταπάτη της «ανάθεσης» στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους με μαζικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, τολμούν πρωτοβουλίες αυτοδιαχείρισης και εργατικού ελέγχου, επιχειρούν συντονισμούς και ενότητα από τα κάτω. Και πόσο αναγκαία είναι αυτά τα βήματα! Χαρακτηριστικά το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε μια περίοδο που το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση, επί 3 μέρες δε συζήτησε κανένα θέμα εκτός από τη νομιμοποίηση συνέδρων, δηλαδή το μοίρασμα των καρεκλών!

Ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου και την ταξική προδοσία της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας το εργατικό κίνημα πρέπει να οικοδομήσει τους όρους μιας συνολικής ανασύνταξης, Aε συλλογικές διαδικασίες βάσης και οικοδόμηση μορφών αλληλεγγύης των

εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέναντι στις προσπάθειες διαχωρισμού τους.
Με υπεράσπιση του δημόσιου τομέα από την σκοπιά των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με καθαρό ταξικό προσανατολισμό απέναντι στους μονόδρομους της

εξουσίας και τα διακυβεύματα Aε τα οποία η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ τρομοκρατούν το λαό. Με ένα μεταβατικό πρόγραμμα προς την κοινωνική απελευθέρωση.
• Μονομερής κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
• Στάση πληρωμών – διαγραφή του χρέους
• Ριζική αναδιανομή του πλούτου υπέρ του εργατικού εισοδήματος
• Ανατροπή της αντιδημοκρατικής πολιτικής της βίας, της καταστολής και του
καθεστώτος έκτακτης ανάγκης
• Έξοδος από ΕΕ, ευρώ
• Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας,
χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο"


3)Mε τίτλο "Κάτω τα χέρια από τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. δεν είναι «μαγαζάκι» σας", η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αιτωλοακαρνανίας, έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Κάποιοι, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την φημολογούμενη κατάργηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου, «πέσανε από τα σύννεφα» στη «λούμπα» της αυταπάτης τους και της διγλωσσίας.
Δεκαπέντε μέρες από την ανάρτηση στο διαδίκτυο των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για την τιμολογιακή πολιτική του 2013 και του 2014 έχει αποδειχθεί ότι:
1.    Η κυβέρνηση των μνημονίων και της εξαθλίωσης των εργαζομένων έχει στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας.
2.    Για να πετύχει το στόχο της θα οδηγήσει για άλλη μια φορά στο ικρίωμα της ανεργίας με αυθαίρετες και καταχρηστικές αποφάσεις ανθρώπους που δεν φταίξανε σε τίποτα.
3.    Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αγρινίου και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν φροντίσει, όποιος αγοράσει τη ΔΕΥΑ να εισπράξει ένα bonus 80% επί της τιμής της μονάδας της κατανάλωσης του νερού.

•    Η τιμή της κατανάλωσης το 2012 ήταν 0,392 ευρώ, ανά κυβικό μέτρο

•    Το 2013 μεθοδεύτηκε αύξηση 80%, η οποία αποκαλέστηκε «ενσωμάτωση τέλους» και η οποία σύμφωνα με την απόφαση 344/2013 του Δ.Σ. επιχείρησε αναδρομικά να ορίσει την τιμή κατανάλωσης στα 0,706 ευρώ/κ.μ. Λέμε «επιχείρησε» επειδή κατά της παραπάνω απόφασης έχει ασκηθεί ήδη προσφυγή.

•    Το 2014 σύμφωνα με την απόφαση 345/2013 του Δ.Σ. επιχειρήθηκε αυθαίρετα και καταχρηστικά να παραμείνει η ίδια αύξηση και συνεπώς η ίδια τιμή μονάδας (0,706 ευρώ/κ.μ.) αλλά ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός μας «έκανε τη χάρη» και μείωσε την ενσωματωμένη αύξηση του 80% κατά 0,08 ευρώ και έτσι αυτή να ορισθεί στα 0,621 ευρώ.

Και κατά αυτής της απόφασης ήδη έχει ασκηθεί προσφυγή στον Γενικό Γραμματέα της
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ  την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  προς την μνημονιακή κυβέρνηση της χώρας αλλά και τους τοπικούς της συνεργάτες στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα παρακάτω:

1.    Το νερό είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ και οι υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, δική μας υπόθεση.
2.    Η ΔΕΥΑ Αγρινίου δεν είναι «μαγαζάκι» σας, για να το κλείσετε και οι εργαζόμενοι σ’ αυτή δεν είναι δικοί σας υπάλληλοι, για να τους απολύσετε.
3.    Η αδιαφάνεια, η κακοδιαχείριση και ο «βοναπαρτισμός» των εκάστοτε διαχειριστών της επιχείρησης, είναι ζητήματα που αφορούν της καταναλωτές της μόνο, και μόνο αυτοί είναι αρμόδιοι (κινηματικά και νομικά) να τα εξαλείψουν.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ
στους εργαζόμενους της επιχείρησης, ότι ο μοναδικός τους σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα θα είναι μόνο η τοπική κοινωνία. Κάποια στιγμή και ίδιοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι κάθε φορά που η Δημοτική αρχή αυτού του Δήμου υποσχέθηκε υποκριτικά στους υπαλλήλους της στήριξη, όχι απλά και μόνο αποδείχθηκε ανεπαρκής και δίγλωσση, αλλά υπηρέτησε με «υποκριτική» επιμέλεια όλες τις μνημονιακές πολιτικές. που εφαρμόστηκαν και που στόχο είχαν τη διάλυση κάθε αυτοδιοικητκής υποδομής".
ΓΙΑ ΜΙΑ ΛΑΪΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ