Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

H ΕΤΕΡ για το Κανάλι 1

Αθήνα, Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013


Ανακοίνωση - Δελτίο Τύπου
Νόμιμη έκρινε το Εφετείο Αθηνών την απεργία των τεχνικών
στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1»


Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοινώνει την συνέχιση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων στον δημοτικό ραδιοσταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1», μετά την απόφαση 41/2013 του Εφετείου Αθηνών.
ΝΟΜΙΜΗ κρίθηκε με την απόφαση 41/2013 του Εφετείου Αθηνών η 20ήμερη απεργιακή κινητοποίηση από την 06.00η ώρα της Τρίτης 25ης Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Δευτέρας 14ης Ιανουαρίου 2013, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι 1» με αιτήματα:
  1. Την καταβολή των δεδουλευμένων.
  2. Την επιστροφή στην εργασία τους των έξι συναδέλφων μας τους οποίους παρανόμως και καταχρηστικώς δήλωσαν ότι: «απολύουν» εν μέσω απεργιακών μας κινητοποιήσεων κατά παράβαση του Νόμου 1264/1982, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας ΣΣΕ μας και επειδή απεργούν διεκδικώντας τα απλήρωτα δεδουλευμένα που τους χρωστά η διοίκηση του δημοτικού ραδιοσταθμού, ενώ επιπροσθέτως διώκεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό.
  3. Την καταβολή στη Ένωσή μας των παρακρατηθεισών συνδρομών των μελών μας κατ" εφαρμογή της ΣΣΕ μας ήτοι: από Δεκέμβριο 2011 μέχρι και Οκτώβριο 2012 (11 μήνες) 924 ευρώ.
Η Εφετειακή απόφαση 41/2013 δέχεται τυπικά και κατ' ουσίαν την Έφεση της ΕΤΕΡ κατά της αποφάσεως (3/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) που δικαίωνε τον δημοτικό ραδιοσταθμό «Κανάλι 1», εξαφανίζει την υπ' αριθμόν 3/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και επιβάλλει σε βάρος του δημοτικού ραδιοσταθμού «Κανάλι 1» τα δικαστικά έξοδα, και για τους δύο βαθμούς, ορίζει δε αυτά σε εξακόσια τριάντα (630) ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει προς κάθε υπεύθυνο δηλωσία* ότι ορισμένες φορές πρέπει να πρυτανεύει η λογική και η πραγματική συντριβή για τον εξανδραποδισμό των εργαζομένων από τις εργασιακές τους εστίες και δη με αυτό τον ανοίκειο τρόπο που επιχειρείται, και όχι το black humor περί «πόνου ψυχής». Καθότι κάποια στιγμή ο «πονών» πραγματικά μπορεί να πονέσει ψυχικά και να είναι σίγουρος δεν θα του συμπαρασταθούμε, όταν θα λογοδοτεί. Καθημερινώς διαβάζουμε και αξιολογούμε κάθε άρθρο του Πειραϊκού αλλά και ολόκληρου του Τύπου. Εξοργιζόμεθα και φρίττουμε με όσα δια του Τύπου μεταδίδονται στον Πειραϊκό Λαό. Βρισκόμαστε σε αναμονή. Σύντομα θα επανέλθουμε.
Καλούμε τον Δήμαρχο Πειραιά:
  • να παρέμβει καταλυτικά και να μην συνεχίσει να στηρίζει την «απόλυση» των απεργών της ΕΤΕΡ από το Κανάλι 1.
  • να επιστρέψουν όλοι οι τεχνικοί στην εργασία τους,
  • να αποπληρώσει όλους τους εργαζόμενους στο Κανάλι 1.
  • Μαζί με τα δικαστικά έξοδα να καταβάλει στην ΕΤΕΡ τις παρακρατηθείσες συνδρομές των μελών μας που παρανόμως νέμεται η διοίκηση του Καναλιού 1 εδώ και πολλούς μήνες.
Την υπόθεσή μας στο Εφετείο Αθηνών χειρίστηκε όπως πάντα δίπλα μας και πολύτιμος συμπαραστάτης μας ο Νομικός μας σύμβουλος Δημήτρης Περπατάρης.
Ευχαριστούμε την δικηγόρο της ΕΣΗΕΑ κα Εβίτα Διβάρη για την πολύτιμη βοήθειά της.
Ευχαριστούμε την Πρόεδρο του ΕΚΑ κα Στάβυ Σαλουφάκου, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ κο Παναγιώτη Καλφαγιάννη , τον Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κο Δημήτρη Τρίμη και τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ κο Μάρκο Γκανά για την συνεχή στήριξη και συνεργασία τους.
Υστερόγραφο:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ διατηρώντας τα minima ίχνη αξιοπιστίας και σοβαρότητας δεν επιτρέπει την αναμετάδοση στο site της Ένωσης, ειδήσεων ή δημοσιεύσεων με περιεχόμενο όπως «το Πρωτοδικείο Αθηνών κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία της ΕΤΕΡ. Κόλαφος για την ΕΤΕΡ η απόφαση του Πρωτοδικείου.».
Εμείς δεν χαρακτηρίζουμε «κόλαφο» για το Κανάλι 1 την απόφαση του Εφετείου, καθότι παλεύουμε για την επιβίωση των εργαζομένων μελών μας κι όχι για να ναρκισσευόμαστε ότι «κατατροπώσαμε» τον «αντίπαλο».