Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πεθαίνοντας στη πόρτα του Βοστάνειου …βοηθάς τη διάσωση της χώρας!

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή www.antarsya.gr

Τ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ
τηλ.: 6976152518, 6946491818, 6977811114 email: antarsyalesvou@gmail.com
30/1/2013


Πεθαίνοντας στη πόρτα του Βοστάνειου …βοηθάς τη διάσωση της χώρας!

Δυστυχώς δεν πρόκειται για κάποιο μακάβριο αστείο. Αυτό ακριβώς μας λέει η ακροδεξιά τρικομματική κυβέρ-νηση. Θα πεθαίνουμε χωρίς γιατρούς και φάρμακα γιατί πρέπει να συμβάλουμε στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ε.Ε.

Στη Λέσβο και σε όλη την Ελλάδα ζούμε καθημερινά τις καταστροφικές επιπτώσεις της πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Στην περίθαλψη, όπως και γενικότερα στην κοινωνία, δεν μιλάμε πλέον για απλή "ανθρωπιστική κρίση", αλλά πραγματική υγειονομική γενοκτονία. Με ένα εκατομμύριο ανασφάλιστους που πρακτικά δεν έχουν κα-μία δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Στα νοσοκομεία, με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και απαραίτητων υλικών απαιτούν χαράτσια των 5 ευρώ και την πληρωμή πανάκριβων νοσηλίων (ΚΕΝ) από την τσέπη των ασθενών. Με τις καταργήσεις τελείως απαραίτητων νοσοκομείων, μονάδων, κλινικών, κρεβα-τιών. Με προσωπικό εργασιακά εξοντωμένο, γερασμένο και κακοπληρωμένο με μισθούς πείνας.

Και κοντά σε αυτά οι γενικότερες κοινωνικές συνθήκες, φτώχεια και ανεργία, δημιουργούν αυτές καθεαυτές μεγάλη αύξηση της νοσηρότητας. Πέντε με δέκα χρόνια (!) αναμένεται να μειωθεί ο "μέσος όρος ζωής" το επό-μενο διάστημα λόγω όλων των παραπάνω... Η πολιτική της τρόικας και των κυβερνήσεών της κλέβει συνολικά εκατομμύρια χρόνια ζωής από τον ελληνικό λαό. Για ποιον "ιερό σκοπό" θυσιάζεται λοιπόν ο πληθυσμός της χώρας;

Σύμφωνα με τους κυβερνώντες, τα "παπαγαλάκια" τους και όλες τις καθεστωτικές δυνάμεις ο "ιερός αυτός σκοπός" είναι το ευρώ και η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης! "Εμάς συμφέρει το ευρώ", δηλώνουν με θράσος οι εκπρόσωποι του γερμανικού οικονομικοπολιτικού κατεστημένου και στην Ελλάδα δεξιοί και «γιαλαντζί» αριστεροί πολιτικοί συναγωνίζονται για το ποιος εγγυάται καλύτερα την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.
Για την "σωτηρία του ευρώ και την συνοχή της ευρωπαϊκής ένωσης", για τα άνομα κέρδη των τραπεζιτών, των τοκογλύφων, των πολυεθνικών επιχειρήσεων, ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Η ανατροπή της κατάστασης αυτής, αναγκαία πλέον για την ίδια την ΕΠΙΒΙΩΣΗ του λαού, δεν θα έρθει από τα έδρανα της βουλής, δεν θα έρθει με ανάθεση σε κάποιους μεσσίες, σε παλιούς ή νέους σωτήρες.
Η ανατροπή θα έρθει από τον ίδιο τον λαό, από όλους εμάς, με τον ΞΕΣΗΚΩΜΟ μας, με την ΕΞΕΓΕΡΣΗ μας που θα επιβάλλει:

> την άρνηση πληρωμής όλων των "κερατιάτικων" στους τοκογλύφους με διαγραφή όλου του ληστρικού χρέ-ους
> την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση
> την ανακατανομή του πλούτου υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας με κοινωνικοποίηση όλου του ΑΕΠ και διάθεση του για την επιβίωση του λαού και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Δεν μπορεί πια κά-ποιων- των πολλών- να πεινάνε τα παιδιά τους και κάποιοι- οι λίγοι- να εξακολουθούν το "πάρτι" με τις βίλ-λες, τα κότερα και τις καταθέσεις στην Ελβετία.
> την άμεση δημοκρατία, με κατάργηση του σάπιου κοινοβουλευτικού συστήματος και αντικατάσταση του από θεσμούς πραγματικά λαϊκούς. > ένα νέο, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας που θα παρέχει δωρεάν, σύγχρονη, καθολική, υψηλής ποιό-τητας περίθαλψη για όλους τους κατοίκους της χώρας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!
... και θα την γράψουμε όλοι εμείς, οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι, ανατρέποντας την χούντα κεφαλαίου - ΕΕ - ΔΝΤ και τα πολιτικά τσιράκια τους!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 31/1, ΩΡΑ 18:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ