Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Δελτία Τύπου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ για ΤΤ, ΠνΠ, Χίο




ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία
για την Ανατροπή
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ.6934535084
6932828964
6948369941
14-1-2013
Κάτω τα χέρια από το Ταχυδρομικό ταμιευτήριο και τη δημόσια περιουσία!
Σήμερα, σε μία ακόμα ενέργεια αποκαλυπτική της αντιδημοκρατικής κατάντιας της άθλιας τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επικυρώνεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το ΦΕΚ 240, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:
"Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης,κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο."
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό, στον κόσμο της εργασίας και όχι στα αστικά κόμματα για να μπορούν να την υποθηκεύουν για χάρη των δανειστών.
Άρνηση πληρωμής του χρέους εδώ και τώρα! Να φύγουν τώρα κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ! Κάτω τα χέρια από αυτά που έχτισε ο λαός με τα χέρια του και ανήκουν μόνο στον ίδιο!
Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κεντρικού κτιρίου.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία
για την Ανατροπή
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ.6934535084
6932828964
6948369941
14-1-2013
Η δημοκρατία «μας»και τα κροκοδείλια δάκρυα
Σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία κατεπείγοντος, περνάνε σήμερα από τη Βουλή οι 7 (επτά!) Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τις οποίες εξέδωσε η κυβέρνηση από το Νοέμβρη και μετά. Με αυτές ρυθμίζονται στα γρήγορα οι "εκκρεμότητες": απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες που βαφτίστηκαν "διαθεσιμότητα" χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι,τοποθετούνται επίτροποι στα Υπουργεία και τους Δήμους, θεσμοθετούνται οι αυτόματες απολύσεις και οι αυτόματες αυξήσεις φόρων για κάθε μήνα που δεν"πιάνουμε τους στόχους του προϋπολογισμού", καταργείται το άρθρο 16του Συντάγματος με τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών κολλεγίων, ξεπουλιέται σε κομμάτια ο ΟΣΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και μερικά ακόμη φιλέτα, γίνονται χαριστικές ρυθμίσεις για κολλητούς (βλέπε: καναλάρχες και λοιπούς συγγενείς) –λεπτομέρειες δηλαδή!
Κι αυτά είναι μερικά μόνο από τα "έκτακτα" μέτρα που η κυβέρνηση ρύθμισε τους τελευταίους μήνες με κατεπείγουσες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να χρειαστεί να καταπιαστεί με "περιττές λεπτομέρειες", όπως η εισαγωγή τέτοιων ζητημάτων στη Βουλή! Δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, μια κυβέρνηση η οποία λίγους μόλις μήνες μετά το σχηματισμό της, στηρίζει την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία σε διαγραμμένους βουλευτές ή υποψήφιους υπόδικους, και κυβερνά μόνο με τη δύναμη του φόβου και της καταστολής, τη στήριξη των καναλαρχών και την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.
Ας πάψει λοιπόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τη δημοκρατία "μας" που απειλείται. Γιατί ακόμη και αυτήν την δημοκρατία "τους", όπως την έχουν ορίσει στους δικούς τους νόμους και κανονισμούς, κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους, είναι η ίδια η κυβέρνησή τους που την ποδοπατά όταν δεν είναι σίγουρη για τα κουκιά.
Όχι, κύριε Κεδίκογλου και οι συν αυτώ,δεν αγωνιζόμαστε για την (δ)ένδεια δημοκρατία σας ούτε θα κλάψουμε μαζί σας.Αγωνιζόμαστε για την πραγματική δημοκρατία και τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων μας, αυτά που κατακτήθηκαν με αίμα ενάντια στους δικούς σας πολιτικούς προγόνους. Αυτά ακριβώς που στοιχειώνουν τους εφιάλτες σας, αυτά που προσπαθείτε να εξαφανίσετε με προβοκάτσιες, σφαίρες, εμπρηστικές ενέργειες και υποκριτικές οιμωγές. Αυτά που κινδυνεύουν από τη δική σας "σιδηρά δημοκρατία", την κοινοβουλευτική χούντα που έχετε εγκαθιδρύσει. Αυτά που αναπνέουν στους κοινωνικούς αγώνες,στις λαϊκές συνελεύσεις, στις πλατείες, στην αμεσοδημοκρατία των εργαζομένων,στη δύναμη των από κάτω.
Έχετε δίκιο που τα φοβάστε. Γιατί αυτά τα δικαιώματα, αυτοί οι αγώνες, αυτός ο εργαζόμενος λαός που τώρα προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε,είναι αυτός που θα γράψει τον επίλογο και θα σας νικήσει!
 
 

Τρεις ακόμα νεκροί στα νότια-νοτιοδυτικά παράλια της Χίου. Ως πότε πια;;;

14/01/2013
Ακόμα τρία πτώματα μεταναστών βρέθηκαν, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στις παραλίες Καρύντας, Κάτω Φανών και Βρουλιδίων. Προς το παρόν τουλάχιστον και να ευχηθούμε να μην υπάρξουν κι άλλα. Τρεις ακόμα, μετά και το πρόσφατο ναυάγιο και στη γειτονική Λέσβο, άτυχοι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους και αναζητώντας προφανώς καλύτερες συνθήκες ζωής προσπάθησαν να φτάσουν στην “πολιτισμένη” Ευρώπη. Τρία ακόμα θύματα πολέμων, διώξεων και φτώχειας, των καθαρμάτων διακινητών ανθρωπίνων ψυχών στο Αιγαίο, μα και θύματα της μηδενική ανοχής των ΝΔ – Σαμαρά (με βάση την εφαρμοζόμενη πολιτική μα και τις δηλώσεις τους) και των συν αυτώ συγκυβερνούντων. Των κυβερνήσεων του “σήμερα” και του “χθές” που συνδιαμόρφωσαν τη δολοφονική αυτή κατάσταση. Θύματα της θαλασσοπνίχτρας Frontex και των συνεργαζομένων με αυτήν, της σάπιας Ευρώπης των Δουβλίνων, Σένγκεν και λοιπών προσφυγοκτόνων συνθηκών και συμφωνιών.
Οι φωνές μας δεν είναι τίποτα άλλο, παρά κραυγές αγωνίας και αγανάκτησης απέναντι στις αιτίες τέτοιων θανάτων και φαινομένων. Δεν είναι παρά κραυγές για συνειδητοποίηση ακριβώς του ποιός και τί φταίει, έκκληση της εναπομείνασας ανθρωπιάς, μα και κάλεσμα για πάλη για να ανατρέψουμε τις αιτίες, εκείνες τις πολιτικές, που προκαλούν όλα αυτά τα “ατυχήματα”. Προκειμένου να μην επαναληφθούν και να μην έχουμε κι άλλους νεκρούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, που για κάποιους θα αποτελέσουν απλώς μερικές ακόμα παράπλευρες απώλειες στα πλαίσια της (αντι)μεταναστευτικής τους πολιτικής.
Για εκείνους που το ξεχνούν και θα βιαστούν να πουν τις γνωστές κοινοτοπίες τους, να θυμίσουμε πως η πολιτική είναι μορφή της κοινωνικής μας συνείδησης. Εκτός κι αν έχει πάψει να υπάρχει πια το συνειδέναι, αν έχει πάψει πια να μας νοιάζει οτιδήποτε παραέξω από τον εξαθλιωμένο (πλέον) εαυτούλη μας κι αν τις αξίες ανθρωπιάς και την ηθική μας – μορφή κι αυτή της κοινωνικής μας συνείδησης – τις παρέσυραν κι αυτές τα θαλάσσια ρεύματα, μαζί με τα άψυχα πτώματα άτυχων ανθρώπων! Πρέπει λοιπόν, εκτός κι αν έχουμε αλλοτριωθεί και αποκτηνωθεί πλήρως, να σταθούμε απέναντι στις αιτίες των πολέμων, των δολοφονιών, των δικτατοριών, του ιμπεριαλισμού και των ρατσιστικών και αντιμεταναστευτικών πολιτικών. Να σταθούμε απέναντι στις αιτίες που προκαλούν τη μετανάστευση και την προσφυγιά (βλ. και χώρα μας), τις πολιτικές που είναι υπεύθυνες για όλα αυτά και που εφαρμόζονται ή μεθοδεύονται, κυρίως από την ΕΕ, τις ΗΠΑ και μια σειρά χώρες του λεγόμενου “πολιτισμένου” κόσμου…
Ως πότε θα ανεχόμαστε τέτοια δολοφονικά εγκλήματα; Ως πότε θα βλέπουμε τις υποκριτικές εκείνες ανακοινώσεις που αποτελούν βεβήλωση και προσβολή της μνήμης των νεκρών από τους συνενόχους αυτών των καταστάσεων; Εκείνους που χύνουν άφθονα τα κροκοδείλια δάκρυα τους για τους αδικοχαμένους ανθρώπους, ενώ έχουν βάλει και εξακολουθούν να βάζουν και τα δυο βουτηγμένα στο αίμα χέρια τους στα εγκλήματα αυτά. Ως πότε;;;