Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Παρεμπόδιση δημοσιογράφων και στη Λέσβο


Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη
Μυτιλήνη Λέσβου 81100
6937640136 & 6932313012
semmel@hotmail.gr                                                                    Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για την απαράδεκτη παρεμπόδιση συναδέλφων δημοσιογράφων, μελών του ΣΕΜΜΕΛ και της ΕΣΗΕΠΗΝ από άντρες της Αστυνομίας κατά την παρέλαση και την ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στη Μυτιλήνη, γεγονός που σημειώθηκε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα, καταγγέλλει την πρωτοφανή σύλληψη του δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, για την οποία στήθηκε μια ολόκληρη παράσταση ανήμερα της επετείου της αντιφασιστικής αντίστασης του λαού μας.
Η όλη συμπεριφορά εντάσσεται στο πλαίσιο της “αυστηρότατης περιφρούρησης από ενστόλους" όπως σημειώθηκε στις παρελάσεις σε όλη τη χώρα, λες και οι παρελαύνοντες είναι μόνο για τα μάτια των επισήμων. Η αμφισβήτηση του ρόλου των δημοσιογράφων και η παρεμπόδιση του έργου τους, με πρωτοφανείς απαιτήσεις από πλευράς αστυνομίας σε δημόσιο χώρο σε συνδυασμό με τη δίωξη του Κ. Βαξεβάνη και τη λογοκρισία που υπέστησαν από την πολιτεία οι συνάδελφοι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη, οι οποίοι απολύθηκαν σήμερα, στρέφεται ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας και στέλνει μήνυμα παραδειγματισμού στους εργαζόμενους των ΜΜΕ και για το μέλλον.
Το ΔΣ του ΣΕΜΜΕΛ απαιτεί να δοθούν δημόσια εξηγήσεις για τον τρόπο που χειρίστηκαν οι δυνάμεις καταστολής το θέμα της παρέλασης στη Μυτιλήνη και να σταματήσει η επιχειρούμενη αστυνομοκρατία.
            Η Πρόεδρος                                            Η Γενική Γραμματέας
Χριστίνα Καλλέργη                                    Ανθή Παζιάνου



2)δεύτερο δελτίο Τύπου ΣΕΜΜΕΛ

Σε συνέχεια του αποκλεισμού των δημοσιογράφων, το ΔΣ του ΣΕΜΜΕΛ θεωρεί προκλητική τη συμπεριφορά του Δημάρχου Λέσβου, Δημήτρη Φ. Βουνάτσου, όταν σήμερα κατά τη διάρκεια σύσκεψης επιτέθηκε φραστικά σε συναδέλφους απαγορεύοντάς τους να βγάλουν φωτογραφίες και να τραβήξουν πλάνα, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις, πριν την έναρξη των συζητήσεων.
«Δεν σας έδωσε ο Δήμαρχος την άδεια να βρίσκεστε εδώ! Εδώ είναι κλειστή διαβούλευση. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να είστε εδώ! Ότι είπαμε το είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, της 26 Οκτωβρίου» είπε εν εξάλλω καταστάσει ο Δήμαρχος.
Θα έπρεπε να γνωρίζει, ωστόσο, ο κ. Βουνάτσος ότι οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ δεν πρέπει να παρεμποδίζονται από το έργο τους, καθώς καλούνται να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για όλες τις δραστηριότητες των αιρετών.
            Η Πρόεδρος                                            Η Γενική Γραμματέας
Χριστίνα Καλλέργη                                    Ανθή Παζιάνου