Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Σχολιασμός της συνέλευσης των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ

Σχολιασμός της συνέλευσης των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ ,που τυπικά είχε σαν θεματική αιχμή τους ΣΟΧ (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου). Επικεντρώθηκε κυρίως στις σπατάλες-λαμογιές που γίνονται με εξωτερικές αναθέσεις σε ραδιοτηλεοπτικές παραγωγές.

Η άποψή μας, που εκφράστηκε και δια λόγου:

 H διοίκηση της ΕΡΤ έχει ανοιχτά πολλά θέματα, αλλά το θέμα αιχμής δεν είναι η εκπόνηση σχεδίου συνδιαχείρησης της ΕΡΤ σε όλα τα επίπεδα, από τους εργαζόμενους, αλλά η παραμονή των ΣΟΧ γιατί αν φύγουν(ακόμα και αν αντικατασταθούν από άλλους που δεν θα είναι δεδομένη η διάθεσή τους για συλλογική δράση) δεν θα μας είναι εύκολο να ανοιχτεί οποιοδήποτε άλλο μέτωπο.Επίσης να καταδικαστεί η φημολογία για επαναφορά των ΔΠΥ (μπλοκάκια) ακόμα και στην περίπτωση που λανσάρονται σαν η μόνη «διέξοδος» παραμονής των συμβασιούχων με άλλο καθεστώς, γιατί έτσι ανοίγει κερκόπορτα ελαστικοποίησης για όλους μας. Πρόκειται για ένα τυράκι που ήδη έχουν αρχίσει να πετάνε ΔΠΥ ή ανεργία?

Θα πρέπει να αποφύγουμε μια εξέλιξη που η αντίθεση στο πάρτι με τις εξωτερικές παραγωγές, αντί να χρησιμοποιηθεί σαν απόδειξη ότι «λεφτά υπάρχουν»,αλλά όχι για τους ΣΟΧ, να λειτουργήσει σαν απλό αίτημα για επιμίσθιο με την ανάθεση παραγωγών στο υπάρχον προσωπικό της ΕΡΤ και να «θυσιαστεί» η παραμονή-ανανέωση των ΣΟΧ, που όχι μόνο δεν επαρκούν, αλλά χρειάζονται και άλλοι. Το ζήσαμε και πέρυσι που μόλις πάγωσαν τα μισθολογικά , αντί να επιμείνουμε στους ΣΟΧ, άρχισαν οι υπογραφές του τύπου θέλουμε την ΕΡΤ"ανοιχτή"και η απεργιακή αναδίπλωση, με αποτέλεσμα να δουν την πόρτα της εξόδου απολύτως χρήσιμοι συνάδελφοι συμβασιούχοι.


Η πρόταση της ΠΟΣΠΕΡΤ, ήταν συνέντευξη τύπου και βλέπουμε (να συνεδριάσουν και τα όργανα), που εμπλουτίστηκε με την πρόταση κυρίως συμβασιούχων συναδέλφων για μια 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Προφανώς πρέπει να στηρίζουμε όλες τις επιμέρους τοπικές δράσεις όπως η 24ωρη, αλλά ζούμε στο χώρο μας τις συγκεκριμένες επιπτώσεις του μνημονίου και πάνε να ανακοινώσουν νέα μέτρα, άρα θα κριθεί και από το τι θα κάνουμε όταν θα καίγεται ο τόπος, αν θα απεργούμε μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους, που ενδέχεται να προηγηθούν των δικών μας σχεδίων, αν ή θα είμαστε στη νιρβάνα των περιθωρίων και των «προειδοποιήσεων».
Και όταν λέμε να απεργούμε με όλους τους άλλους, φυσικά και χωρίς τα πρόσφατα ξεφτιλίκια με ξεχωριστές απεργίες, χωρίς περιοδείες προετοιμασίας, χωρίς περιφρουρήσεις, χωρίς ενημερώσεις, κλπ

Η σημασία να χτίσουμε κοινωνικές συμμαχίες φάνηκε από την πρόσφατη κινητοποίηση σωματείων των ΟΤΑ έξω από την ΕΡΤ με πανό «ΜΜΕνημέρωσης και όχι ΜΜΕξαπάτησης», όπου δεν είναι τυχαίο ότι δεν ενημέρωσαν και δεν έψαξαν συμμαχίες σε κανένα κλαδικό των ΜΜΕ και σε καμία ομοσπονδία των ΜΜΕ. Επισυνάπτουμε τη σχετική φωτο από την κινητοποίηση σωματείων εργαζομένων στους ΟΤΑ έξω από την ΕΡΤ το περασμένο Σάββατο.

Είναι καιρός να σταματήσουν οι αυταπάτες και να βλέπουμε τους εαυτούς μας κομμάτι της συνολικής αντίδρασης των εργαζομένων, όχι στα λόγια μόνο, αλλά και στις πράξεις. Αυτή τη φορά δεν έγινε ούτε καν στα λόγια. Δεν είναι τυχαίο, ότι στο τελικό ψήφισμα δεν υπάρχει ούτε η λέξη μνημόνιο, ούτε η λέξη τρόικα, ούτε η λέξη κυβέρνηση. Κάποιος «εξωτερικός» που το διαβάζει, βλέπει ότι ο μόνος «εχθρός» και αποδέκτης που κατονομάζονται, είναι η διοίκηση της ΕΡΤ και ο αρμόδιος υπουργός, λες και αυτοί δεν εφαρμόζουν το μνημόνιο, που προωθεί η συγκυβέρνηση.




  2)ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Αγ. Παρασκευή 25-10-2012

  Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία την ερχόμενη Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου,αποφασίσαμε να κατέβουμε οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ , εάν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου δεν έχουν δοθεί λύσεις στα ζητήματα που θέσαμε στο προηγούμενο ψήφισμα της Γενικής μας Συνέλευσης . Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε το οργανωμένο σχέδιο συρρίκνωσης,απαξίωσης και Ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και την παράδοσή της σε συμφέροντα εργολάβων εξωτερικών και μεικτών παραγωγών ακόμα και για ενημερωτικές εκπομπές. Παράλληλα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου από κοινού με την ΠΟΣΠΕΡΤ την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ για όλα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ και τα οποία οι εργαζόμενοι δεν σκοπεύουν για κανένα λόγω να τα αποσιωπήσουν.

--Η ΕΡΑ έχει «παραδοθεί» στην πλειοψηφία σε χρυσοφόρες εξωτερικές παραγωγές που απομυζούν το δημόσιο χρήμα . Την ίδια ώρα εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου παραγκωνίζονται, μένουν άπραγοι ή υποαπασχολούνται για να βολεύονται ημέτεροι.
- Για πρώτη φορά μετά το 2003, στο ειδησεογραφικό πρόγραμμα της τηλεόρασης της ΝΕΤ επιχειρείται να εισαχθεί ο θεσμός των μεικτών παραγωγών , παραχωρώντας κομμάτι της ενημέρωσης σε επιχειρήσεις Α.Ε. Υπόσχονται προσλήψεις με δελτίο παροχής υπηρεσιών καταστρατηγώντας ΣΣΕ και δημιουργώντας «ευέλικτο» προσωπικό διαθέσιμο για όλα. Και όλα αυτά όταν 60 δημοσιογράφοι με ΣΟΧ, οι οποίοι προσλήφθηκαν με διαγωνισμό πέρσι, βλέπουν το δρόμο της εξόδου στα τέλη Γενάρη,χωρίς να υπάρχει καμιά δέσμευση για το δικό τους μέλλον.
-35 εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί ως ειδικοί σύμβουλοι και ΠΕΘ αντί1εκατομμυρίου.50 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Τύπου και την Διοίκηση της ΕΡΤ μέχρι την Πέμπτη1 Νοέμβρη 2012:
-Να παγώσουν κάθε μεικτή και εξωτερική παραγωγή στην ΝΕΤ στην ΕΡΑ.
- Να δεσμευθούν για ανανέωση όλων των συμβάσεων ΣΟΧ
  - Να μην προχωρήσουν στην επιστροφή στην δελτίων παροχής υπηρεσιών στην ΕΡΤ
-Να ισχύσει ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΡΤ για τις συμβάσεις ΠΕΘ και Ειδικών Συμβούλων
-Να υπογραφούν οι ΣΣΕ .

  Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ

3)το πλαίσιο των συγκεντρωθέντων έξω από την ΕΡΤ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΡΤ πραγματοποίησαν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου το πρωί, εργαζόμενοι από δέκα δήμους των Βορειοανατολικών Προαστίων που έχουν συγκροτήσει τοπική Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων ενάντια στα μέτρα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εργαζόμενοι των Δήμων Κορωπίου, Μαρκόπουλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων-Αρτέμιδας, Μαραθώνα, Βριλησσίων, Χαλανδρίου.
Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η κοινή ανακοίνωση που κυκλοφόρησε η Συντονιστική Επιτροπή Εργαζομένων «πολεμάμε για: Την καταδίκη της υποταγμένης συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Την μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Να αποτρέψουμε την ψήφιση και την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων, για να μην καταργηθεί ο κατώτερος μισθός και το μεροκάματο, να μην δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά, για δημόσια και δωρεάν υγεία-παιδεία –πρόνοια, για να αποτραπούν οι απολύσεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (όλοι οι εργαζόμενοι είναι το ίδιο), για το δημόσιο χαρακτήρα των ΟΤΑ...»