Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

"Άδικο πέναλτι" σε βάρος των εκπαιδευτικών


Εύδηλος 15/10/12


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι με πρωτοβουλία της περιφερειακής ενότητας Ικαρίας καλείται, την Δευτέρα 15/5 στον Άγιο Κήρυκο, συνδιάσκεψη με θέμα «τα βασικά προβλήματα των σχολείων». Σύμφωνα με την πρόσκληση στην «συνδιάσκεψη» όπου θα συζητηθούν τα θέματα της μεταφοράς μαθητών, της τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών και άλλων προβλημάτων που αφορούν την εκπαίδευση, έχουν κληθεί ο Περιφερειάρχης και η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Δημοτική Αρχή, οι Διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων, εκπρόσωποι των μαθητικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι των αυτοκινητιστών, όχι όμως εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών!

Στην συνδιάσκεψη που έχει θέμα τα προβλήματα της εκπαίδευσης, ο κος Κουλουλίας έκρινε σκόπιμο να καλέσει τους πάντες, εκτός από τους εκπαιδευτικούς. Από όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ελληνική επικράτεια, αποκλεισμού των εκπαιδευτικών από μια τέτοια συζήτηση. Και επειδή ο καθένας μπορεί να παρατηρήσει, ότι η περιφερειακή ενότητα Ικαρίας, υπήρξε στο θέμα των προσκλήσεων ιδιαίτερα πληθωρική, ο αποκλεισμός τους μπορεί να ερμηνευτεί μόνο ως σκόπιμη επιλογή. Είναι μία επιλογή που έχει να κάνει με την αντιπαράθεση που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των εκπαιδευτικών σωματείων και της περιφερειακής ενότητας.

Ούτε το υπουργείο Παιδείας, ο πλέον «υπεύθυνος» εκφραστής της κυρίαρχης πολιτικής δεν τολμά να αποκλείσει από μία συζήτηση για την εκπαίδευση τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, παρά τις δεδομένες αντιθέσεις. Ο κος Κουλουλίας αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, τον υπερβάλλοντα ζήλο του για την υπεράσπιση αυτής της πολιτικής πρωτοπορεί.

Αποκλεισμός της αντίθετης προς την κυρίαρχη, άποψης! Εξαιρετικά επικίνδυνο και ταυτόχρονα λυπηρό κε Κουλουλία.

Τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων
και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ικαρίας Φούρνων