Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Εργασιακές σχέσεις με χαρτζιλίκι

Τα ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ικαρίας καταγγέλλουν την πολιτική της (εκ νέου) διεύρυνσης των πιο βάρβαρων μορφών ελαστικής εργασίας την οποία προωθεί η κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας» στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού». Πρόκειται για ένα «πρόγραμμα» σχεδιασμένο από τους πιο αντιδραστικούς εγκέφαλους της κυβέρνησης και της Ε.Ε. που στόχο έχει την διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της «ελαστικής» απασχόλησης στο Δημόσιο τομέα.
Την ίδια στιγμή που «απαγορεύουν» τις προσλήψεις μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, καλούν τους ανέργους να υπογράψουν 5μηνες συμβάσεις με ΜΚΟ (!) και, για 25€ την ημέρα, οι τελευταίες να τους επινοικιάσουν στους ΟΤΑ για να καλύψουν πάγιες ανάγκες τους. Με αυτό τον τρόπο, οι εδώ και δεκαετίες εκφρασμένοι πόθοι του ντόπιου κεφαλαίου και των ελληνικών κυβερνήσεων, εναρμονισμένοι πλήρως με τις πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ, γίνονται η νέα εφιαλτική πραγματικότητα για τον κόσμο της εργασίας.
Ο Δήμος Ικαρίας είναι ένας από τους δεκάδες που εντάχθηκαν στο επαίσχυντο πρόγραμμα και σε σύμπραξη με την ΜΚΟ Αρχιπέλαγος σχεδιάζει την πρόσληψη 100 νέων εργαζομένων, που όπως είναι λογικό θα οδηγηθούν στην υπογραφή τέτοιων συμβάσεων κάτω από την πίεση της ανεργίας που συνθλίβει τον κόσμο της εργασίας. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του τόπου μας, έστω και τώρα, να αποσύρει την υπογραφή της από ένα «πρόγραμμα» που ταυτίζεται με τον πυρήνα της πιο βάρβαρης και αντιλαϊκής πολιτικής, και συνιστά ταφόπλακα για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει για όσους από τη θέση τους και με τον τρόπο τους συναινούν σε αυτή την πολιτική.
Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ