Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Κόλαφος για τον Σαραντόπουλο, η απόφαση του δικαστηρίου για την «Απογευματινή»

Κόλαφος για τον Σαραντόπουλο , τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Απογευματινής» είναι το σκεπτικό της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (αριθμ.810/2011) , όπου είχε προσφύγει καταθέτοντας Δήλωση Παύσης Πληρωμών και Αίτηση Πτώχευσης. Απορρίφθηκε το σύνολο των ισχυρισμών της εταιρείας και αφού έκρινε το δικαστήριο ότι «δεν συντρέχουν οι αντικειμενικές προϋποθέσεις κηρύξεως της αιτούσας σε πτώχευση, επιπρόσθετα δε αποδεικνύεται ότι η ένδικη αίτηση ασκήθηκε καταχρηστικά προς το σκοπό δόλιας αποφυγής των δεδουλευμένων πρέπει η αίτηση να απορριφθεί ως ουσία αβάσιμη». Όπως λεπτομερώς εξηγείται στην απόφαση του Δικαστηρίου « από το σύνολο του αποδεικτικού υλικού προέκυψε ότι η άρνηση της αιτούσας να καταβάλει στους εργαζόμενους από το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2010 οφείλεται σε δόλια αποφυγή εξόφλησης των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων, προκειμένου να τους οδηγήσει σε αποχώρησή τους από την εργασία τους με ταυτόχρονη παραίτηση από τα νόμιμα δικαιώματά τους…».
Παράλληλα, σε πολλά σημεία του σκεπτικού της, η απόφαση καυτηριάζει τις μεθοδεύσεις του Σαραντόπουλου που, ενώ πληρώνει τις Τράπεζες και μάλιστα προεξοφλεί τα δάνεια που είχε λάβει καταβάλλοντας λίγες μέρες πριν την κατάθεση της Αίτησης Πτώχευσης μέχρι και το ποσό των 2.500.000 ευρώ (!!), δεν πληρώνει τους εργαζομένους ή την ΔΕΗ (σ.σ. αναφέρεται στην αστεία οφειλή της των 9.000 ευρώ) και υιοθετεί όλες τις απόψεις και τους ισχυρισμούς των εργαζομένων για να καταλήξει: «… Η αιτούσα υπέβαλε την αίτηση περί κηρύξεως της σε πτώχευση καταχρηστικά με αποκλειστικό σκοπό να αποφύγει με αθέμιτο και δόλιο τρόπο την εκπλήρωση των οικονομικών της υποχρεώσεων , αποκλειστικά και μόνο προς τους εργαζόμενους».
Μετά από αυτήν την απόφαση είναι βέβαιο ότι η θέση της πραγματικής ιδιοκτησίας της «Απογευματινής» δυσχεραίνει ιδιαίτερα. Είναι επίσης βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθούν όλοι οι δικαστικοί μηχανισμοί απόδοσης ποινικών και αστικών ευθυνών σε βάρος των διοικούντων την ιστορική εφημερίδα. Και εν κατακλείδι, με την απόφαση του δικαστηρίου ανοίγει ο δρόμος και για προσωπικές διώξεις, αφού με βάση το σκεπτικό της αποδίδεται στον Σαραντόπουλο μεθόδευση, δολιότητα και αθέμιτοι τρόποι.
Εργαζόμενοι στην «Απογευματινή»