Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Δύο ανακοινώσεις της ΟΕΝΓΕ

 


Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 8 Απριλίου 2021



«Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μιας και δεν ντρέπονταν τα στόματα που τα ‘λεγαν.»

         ΜΕΝΕΛΑΟΣ  ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ

Χθες σε ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων (σύμφωνα με τον σχετικό υπότιτλο του ίδιου του καναλιού) «δεν υπάρχουν πολίτες που χρειάζονται ΜΕΘ και δεν βρίσκουν».

Λίγο πριν την τηλεοπτική συνέντευξη, χθες το βράδυ7/4/21, στην επίσημη λίστα αναμονής για διακομιδή σε ΜΕΘ υπήρχαν στα νοσοκομεία της Αττικής και των γύρω περιοχών 113 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Οι 82 από αυτούς ασθενείς πάσχοντες από Covid – 19, εκ των οποίων οι 37 περιμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και πρόχειρους αναπνευστήρες, για χρονικό διάστημα τριών ημερών και πάνω.

Αυτή άλλωστε είναι η καθημερινή εικόνα όλες τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι απαράδεκτο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας να παραπληροφορεί τόσο αδίστακτα τον ελληνικό λαό.

Η κυβέρνηση έστω και τώρα πρέπει να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες της, να αφήσει τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ εδώ και πολλούς μήνες για άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό και υποδομές.


2)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Στις 6/4/21 ο διοικητής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων «Χατζηκώστα» υλοποίησε τελικά την απειλή του απολύοντας την συνάδελφο επικουρική γαστρεντερολόγο του νοσοκομείου.

Είναι η δεύτερη επιλεκτική, εκδικητική απόλυση επικουρικού γιατρού με παραβίαση της ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης της ίδιας της κυβέρνησης, που προβλέπει παράταση θητείας όλων των επικουρικών γιατρών ως 31/10/21.

Όπως και στην περίπτωση του Κώστα Καταραχιά, έτσι και εδώ η απόλυση ήταν καθαρά εκδικητική γιατί η συνάδελφος «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» και διεκδίκησε την επιστημονική της αξιοπρέπεια απαιτώντας την λειτουργία του γαστρεντερολογικού τμήματος και στην συνέχεια απαίτησε την εφαρμογή της νομοθεσίας για άδειες ειδικού σκοπού ως εργαζόμενη μητέρα ανήλικου τέκνου, γονέα μονογονεϊκής οικογένειας.

Καλούμε τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα την απαράδεκτη απόφαση του διοικητή του Γ.Ν.Ι «Χατζηκώστα».