Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Να μην απολυθεί ο Κώστας Καταραχιάς


 Με στάση εργασίας την Τρίτη 30/03 11:00-15:00, η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας  και η ΠΟΕΔΗΝ, αλλά και με προσυγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και συγκέντρωση 13.00 στο Υπουργείο Υγείας, ζητούν να μην απολυθεί ο επικουρικός γιατρός Κώστας Καταραχιάς, μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας και να ανανεωθεί η σύμβασή του που λήγει στις 31/3, τουλάχιστον μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021, όπως άλλωστε κάνει για το σύνολο των 2000 και πλέον επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ. 

Εκτός των φορέων από το χώρο της Υγείας, αρκετοί φορείς έχουν ανακοινώσει τη στήριξή τους στην κινητοποίηση και το αίτημά της, τονίζοντας ότι η απόλυση γιατρού εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, ενώ έχουν γίνει και παρεμβάσεις στη Βουλή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Ανοίξτε την ανάρτηση για να δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις.

 

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 26 Μαρτίου 2021
Α.Π:11218
Προς:
    ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ
    ΤΟΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ
    ΔΙΟΙΚΗΣΗ 1ης ΥΠΕ
    ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
    ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
    ΦΟΡΕΙΣ
    ΜΜΕ

Η κυβέρνηση απολύει γιατρούς μέσα στην επιδημία. Την Τετάρτη 31/03 απολύεται ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ. Η διοίκηση του νοσοκομείου Άγιου Σάββα αρνείται να παρατείνει την σύμβασή του έως 31/10/2021 όπως προβλέπει σχετική νομοθετική διάταξη για το σύνολο των υπηρετούντων επικουρικών γιατρών. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνηση του στο νοσοκομείο Σωτηρία, επειδή το σωματείο "τόλμησε" να υπερασπιστεί τους συναδέλφους που η διοίκηση καλούσε σε απολογία επειδή "διέπραξαν" το έγκλημα να αρρωστήσουν την ώρα της δουλειάς τους. Στο πρόσωπο του συναδέλφου στοχοποιούνται όλοι όσοι δίνουν καθημερινά μάχη στο πλευρό των ασθενών τους μέσα και έξω από τα νοσοκομεία. 


Η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε προκηρύσσει στάση εργασίας την Τρίτη 30/03 11:00-15:00. Συγκέντρωση 12:00 μμ. στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, πορεία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας στις 13:00 μμ.
Απαιτούμε να μην απολυθεί ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας και μέλος του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ, Κώστας Καταραχιάς.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 syllogos@agsavvas-hosp.gr
Αθήνα 24-03-2021

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Υγείας, εδώ και ένα μήνα αρνείται πεισματικά να δώσει απάντηση στο πιο απλό ερώτημα: «Γιατί εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή μάλιστα που κάνει έκκληση και προχωρα με επίταξη σε ιδιώτες γιατρούς να στελεχώσουν το ΕΣΥ-αντί να επιτάξει τα Ιδιωτικά κέντρα Υγείας που έχουν έτοιμες κλίνες ,ΜΕΘ, προσωπικό- , γιατί την ίδια στιγμή, δεν ανανεώνει τη σύμβαση του επικουρικού γιατρού Κώστα Καταραχιά, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2021, όπως άλλωστε κάνει για το σύνολο των 2000 και πλέον επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο ΕΣΥ, αλλά αντίθετα τον απολύει στις 31 Μαρτίου»;

Το Υπουργείο Υγείας, γράφει «στα παλιά του τα παπούτσια» τις  τρείς επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στη βουλή για το ίδιο θέμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, και ΜΕΡΑ 25, και εδώ και ένα σχεδόν μήνα, δεν έχει απαντήσει.

Το υπουργείο Υγείας έχει κοροϊδέψει επανειλημμένα τις Ομοσπονδίες των Υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ) αλλά και την ΕΙΝΑΠ και το Σύλλογο Εργαζόμενων του Αγίου Σάββα, αρνούμενο να δεχτεί «τους ήρωες της Υγείας» και να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα.   

Το Υπουργείο Υγείας δεν δίνει σημασία στις πάνω από 550 υπογραφές των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας (πάνω από το 60% του Προσωπικού) που απαιτούν να μην απολυθεί ο πρόεδρος του συλλόγου τους, την ώρα  που σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι κενές οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο, ξεπερνάνε τις 400.
 
Το Υπουργείο υγείας δεν ενδιαφέρεται για τους καρκινοπαθείς που έχουν ενώσει τη φωνή τους με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ζητώντας να μην φύγει κανένας γιατρός, γιατί τους έχουν ανάγκη όλους, στη σκληρή μάχη που δίνουν για τη ζωή.

Το Υπουργείο Υγείας, δεν λαμβάνει υπόψη του τα δεκάδες ψηφίσματα Συνδικάτων όλης της χώρας, και πάνω από 500 συνδικαλιστών και αιρετών της αυτοδιοίκησης, που καταγγέλλουν την συνδικαλιστική δίωξη – απόλυση του Κώστα Καταραχιά, πρόεδρου του συλλόγου του Αγίου Σάββα. Φορέων όπως η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες σωματεία Νοσοκομείων, Ενώσεις Γιατρών, ακόμη και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας του κ. Πατούλη.

Είναι προφανές ότι για τον κ Κικίλια και τον κ. Κοντοζαμάνη, μεγαλύτερη σημασία έχει να διώξουν, παράνομα και παράτυπα, έναν μαχόμενο συνδικαλιστή, πρόεδρο του σωματείου, παρά η υγεία των ασθενών και η εύρυθμη λειτουργία του μεγαλύτερου Αντικαρκινικού νοσοκομείου της χώρας.
 
Απέναντι σε αυτή την αντιμετώπιση απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά όλοι μαζί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις και καλούμε όλους του συναδέλφους, τους συμπαραστάτες και τα σωματεία που μέχρι τώρα έχουν σταθεί στο πλευρό μας να κλιμακώσουμε τις επόμενες μέρες δίνοντας ραντεβού:
4
•    Την Παρασκευή 26 Μαρτίου και ώρα 5.30μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας την ώρα της ενημέρωσης του Υπουργείου
•    Την Τρίτη 30 Μαρτίου στην στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ σε συμπαράσταση στο σωματείο μας 11πμ-3μμ και προσυγκέντρωση 12μες. στον Άγιο Σάββα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας 1μμ στο Υπουργείο Υγείας!
Η εκδικητική απόλυση του ιατρού, προέδρου του σωματείου μας, Κώστα Καταραχιά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


Ψηφίσματα αλληλεγγύης ενάντια στη δίωξη του Κώστα Καταραχιά μέχρι τώρα έχουν βγάλει:

ΑΔΕΔΥ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, ΕΝΙΘ, Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Χανίων,

Τα σωματεία εργαζόμενων στα νοσοκομεία: Γεννηματάς, Αττικό, Ασκληπιείο Βούλας, Κρατικό Νικαίας, Ερυθρός, Αγία Όλγα, Αμαλία Φλέμινγκ, Δρομοκαίτειο, Θριάσιο, Αγλαΐα Κυριακού, Λαϊκό, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Ικαρίας, Χανίων

Οι σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Α Αθήνας, Αριστοτέλης, Νέας Σμύρνης, Γλυφάδας-Βούλας-Βάρκιζας-Βουλιαγμένης, Μαρουσίου, Αιγάλεω, Κ. Σωτηρίου, Δυτικής Αττικής «Κ. Βάρναλης», Άνω Λιοσίων- Φυλής, Χανίων, Ζ Θεσσαλονίκης,
Οι ΕΛΜΕ: Β, Γ και Ε Αθήνας, Άνω Λιοσίων- Φυλής, Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου, Χανίων, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, A, Γ και Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας,

Τα δευτεροβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα: ΔOE, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΘΑ, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, Ομοσπονδία εργαζόμενων στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΠΟΠΟΚΟΠ),
ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ,  Ομοσπονδία Υπάλληλων υπ. Ανάπτυξης, τέως Βιομηχανίας, Ενέργειας Ερευνάς και τεχνολογίας

Τα πρωτοβάθμια σωματεία: ΠΕΝΕΝ, ΣΕΛΜΑ, ΠΣΕΦΑ, ΠΣΥΠΕΡΤ, Κλαδικό Συνδικάτο Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας, Σωματείο εργαζόμενων ΕΥΑΘ, Πανελλήνια Ένωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων, Σωματείο Public, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σύλλογος υπαλλήλων ΥΠ.ΑΝ, Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού Υπ Πολιτισμού, Σύλλογος Δανειζόμενου προσωπικού  τραπεζικού τομέα (ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.), Σύλλογος εργαζόμενων ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS, ΣΜΤ Μακεδονίας Θράκης, Σύλλογος υπάλληλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, ΣΕΔΑΠ-Δήμου Αγίας Παρασκευής,

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες: ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και ΜΕΡΑ 25, που κατέθεσαν επερωτήσεις στη βουλή, χωρίς ποτέ να πάρουν απάντηση.

Δεκάδες δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες, ανάμεσα τους Δημοτική Κίνηση Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, Δημοτική Κίνηση «Η Πόλη Αλλιώς» δήμου Νεάπολης-Συκεών, Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Πλάτωνα-Σεπολίων, Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, ΠΕ Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                                                            ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ




ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ TΥΠΟΥ - Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του Κώστα Καταραχιά

Διαμαρτυρόμαστε για την απόφαση τηςΔιοίκησης του Νοσοκομείου Άγιος Σάββας στουςΑμπελόκηπους , να απολύσει αυτή τη περίοδο τηςμεγάλης έξαρσης της πανδημίας και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου 2021 (μέσω της ανανέωσης της σύμβασης του), τον Κώστα Καταραχιά επικουρικό γιατρό ακτινολόγο και πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ο λόγος είναιότι << δεν κρίνεται αναγκαίος για την κάλυψη των αναγκών στο νοσοκομείο>> το οποίο βέβαια την ίδια στιγμή μετράει πάνω από 40% κενές οργανικές θέσεις. Ας σημειωθείπως ο Κώστας Καταραχιάς είναι ο μόνος επικουρικός γιατρός του οποίου η σύμβαση δεν παρατείνεται μέχρι 31 Οκτωβρίου όπως έγινε με όλους του ςάλλους, με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου.

Απαιτούμε

 1)Να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του Κώστα Καταραχιά 

2)Να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί / συμβασιούχοι

 

 ΠΟΕΔΗΝ: Προκήρυξη διευκολυντικής Παναττικής Στάσης Εργασίας την Τρίτη 30-3-2021 για την άδικη εκδικητική απόλυση του Κ.Καταραχιά

ΑΘΗΝΑ 24/3/2021
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4273

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ

Συνάδελφοι,
Για την άδικη εκδικητική απόλυση του συνδικαλιστικού στελέχους Κώστα Καταραχιά προκηρύσσουμε διευκολυντική Παναττική Στάση Εργασίας την ΤΡΙΤΗ 30/3/2021 11.00 – 15.00. Προσυγκέντρωση 12 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Συγκέντρωση 13.00 στο Υπουργείο Υγείας

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ