Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Kινητοποίηση για το άνοιγμα του αθλητισμού και στην Κω


 Εργατικοϋπαλληλικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ·
ΜΥΝΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στην κινητοποίηση των προπονητών ερασιτεχνικού αθλητισμού και μικρών κατηγοριών στην Κω.

Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια. Η άθληση θα έπρεπε να είναι αναφαίρετο δικαίωμα και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας και εγκλεισμού, η κυβέρνηση όφειλε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλισή του δικαιώματος αυτού.

Αντ’ αυτού, από τον προηγούμενο Νοέμβρη αφήνει κλειστό τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στον αέρα αθλητές και επαγγελματίες του χώρου.
Τελικά και στον χώρο του αθλητισμού κριτήριο για την κυβέρνηση είναι το κέρδος. Για αυτό επιλέγει να ανοίξει τις μεγάλες κατηγορίες που πίσω τους δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες και όμιλοι.
 

Το Εργατικό Κέντρο ενώνει τη φωνή του με τους αγωνιζόμενους προπονητές -αθλητές ερασιτεχνικού αθλητισμού και μικρών κατηγοριών. Στηρίζει τα αιτήματα των αθλητών και των εργαζομένων στον χώρο.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



2)Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Κω (αρχική ανακοίνωση πριν τη ματαίωση)


Προπονητές από όλα τα αθλήματα οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Επαρχείο Κω σε μια παράλληλη δράση με την αντίστοιχη της Αθήνας [ έξω απο την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) ], μετά την απόφαση να παραμείνει το λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης την προηγούμενη Παρασκευή, κρατούν κλειδωμένο με lockdown τον αθλητισμό, με εξαίρεση ελάχιστες επαγγελματικές κατηγορίες., Οι προπονητές του ερασιτεχνικού αθλητισμού θα εκφράσουν την αγωνία τους σε μια συμβολικη συγκέντρωση, την προσεχή Παρασκευή .

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πτυχιούχων Φυσικης Αγωγης & Αθλητισμου Κω καλουνται σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοι οι προπονητες των αθλητικων σωματειων της Κω και ολων των αθληματων έξω από τα Επαρχειο Κω την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι. Τα προβλήματα της μη άθλησης και της καθιστικής ζωής στην ανατροφη και πορεια των μικρων οσο και των εφήβων αθλητων είναι πολύ σοβαρα τόσο για την σωματικη οσο και την ψυχολογικη τους κατασταση και μελλοντικη τους πορεια.

Στο κάλεσμα, ζητείται από τους προπονητες να φορούν την εμφάνιση του σωματείου τους και να κρατησουν στο μεγιστο αποστασεις ασφαλειας οπως οριζουν τα μέτρα ενάντια στην μεταδοση του Covid -19.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Η Γεν. Γραμματέας

ΦΙΛΕΡΗ ΜΑΡΟΥΣΑ

Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Κω                         

Κως 5/2/21

Λόγω της εκθετικής αύξησης των κρουσμάτωνCovid19 της τελευταίες μέρες και κατόπιν ισχυρής σύστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω, ματαιώνουμε την συμβολική μας διαμαρτυρία για το λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό στο επαρχείο Κω σήμερα Παρασκευη 5/2 στις 3.00μμ. Σεβόμαστε την ασφάλεια όλων και την προσπάθεια συμμόρφωσης όλης της χωρας στα μέτρα κατα του Covid19.

Δηλώνουμε απερίφραστα την αγωνία μας για την πορεία, την υγεία ( σωματική και ψυχική ) των παιδιών και μελλοντικών πολιτών & αθλητών. Ζητάμε άρση των οριζόντιων μέτρων απαγόρευσης και άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού ( υπο όρους παντα ) ανά περιοχές αναλογα με την επικινδυνότητα. Καλύτερη μεριμνα και σχεδιασμο για τον ερασιτεχνικο αθλητισμο. Άνοιγμα αθληματων με ηλικιακα κριτηρια ( τα παιδια του δημοτικού που ιδη πανε σχολειο να μπορουν επισης να αθληθουν). Καλύτερους όρους – κανόνες για την προπόνηση σε εξωτερικους χώρους αθλησης.

Θεωρούμε ότι με την εφαρμογή κατάλληλων κριτηρίων για το σταδικακό- τμηματικό άνοιγμα του ερασιτεχνικύ αθλητισμού μπορουμε να περισσώσουμε πολλά και να βοηθήσουμε όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε να μεγαλώσουν πιο φυσιολογικά εως ότου βρεθεί μια πιο οριστική λύση για την διαχείρηση της πανδημιας.

Μετά τιμής

ΔΣ . Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Κω