Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Επικοινωνιακά αυτογκόλ της κυβέρνησης

 


Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ του νομού Σάμου (περιλαμβάνει Ικαρία και Φούρνους) με αφορμή τα όσα έγιναν στην Ικαρία, επιχειρεί να γιαλοχαρτίσει τα γεγονότα υπενθυμίζοντας ότι ο πατέρας του νυν πρωθυπουργού είχε εγκαινιάσει το Σεπτέμβρη του 1993 το αεροδρόμιο της Ικαρίας. 

Ποδοσφαιρικά μιλώντας πρόκειται για επικοινωνιακό αυτογκόλ από τα αποδυτήρια.

 Όντως είχαν γίνει τα εγκαίνια αλλά και εκεί υπήρχαν διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν με αίτημα να κηρυχθεί η Ικαρία ιδιαιτέρως πληγείσα περιοχή, αφού μόλις στο τέλος Ιουλίου εκείνου του χρόνου το νησί είχε πληγεί από την πολύνεκρη πυρκαγιά. Και εκεί υπήρχαν ευθύνες για την οργανωτική αδυναμία να αντιμετωπιστεί έγκαιρα η φωτιά. 

Η αναζήτηση των υλικών αρχείου (αναλογικές φωτο και βίντεο) στο αρχείο μας απαιτεί χρόνο που αυτή τη στιγμή δεν έχουμε, για να "ντύσουμε" το θέμα με τις εικόνες του 1993, αλλά μπορεί να το πράξουμε κάποια άλλη στιγμή. 

Να  "αναπολούν" εκείνες τις στιγμές με τους συγκεντρωθέντες να κρατάνε μαύρα πανό που χαρακτήριζαν ανεπιθύμητο τον πατέρα Μητσοτάκη, οι χειροκροτητές του γιού, δεν το λες και επιτυχία...


Υ.Γ. μια ακόμα πιο παλιά επίσκεψη του πατέρα Μητσοτάκη στο ελικοδρόμιο (τότε δεν υπήρχε αεροδρόμιo και μάλλον είχε έρθει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), ευτυχώς που δεν την αναπόλησαν και αυτή, καθώς όπως είχε διαδοθεί, άγνωστοι είχαν διασκορπίσει την προηγούμενη νύχτα μεγάλες ποσότητες από περιττώματα ζώων στο ελικοδρόμιο.


φωτο το μνημείο των θυμάτων της πυρκαγιάς