Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ανακοινώσεις των νοσοκομειακών γιατρών


 1)ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΑΧΑΪΑΣ
Ε. Ι. Ν. Α.

  * Κιν1: 6979363487 *Κιν2: 6937705125
WWW: http://www.eina.gr  * Email:einagr1@gmail.com

ΑΠ.03.2021                                                                                     11/01/2021


ΠΡΟΣ:
Διοικητής 6ης ΥΠΕ
Διοικητής ΓΝ Άγιος Ανδρέας
ΚΟΙΝ:
ΟΕΝΓΕ
Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας
ΜΜΕ
Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, κι άλλο εντέλλεσθε. Αυτή τη φορά σε συνάδελφο που μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, μετά από νοσηλεία λόγω σοβαρής Covid λοίμωξης
Χωρίς ακόμα να έχει κατασιγάσει ο αχός από τις πρωτοφανείς αντιδράσεις των υγειονομικών και των κατοίκων του Αιγίου για την μετακίνηση αναισθησιολόγου στο ΠΓΝΠ την Παρασκευή 08/01, ένας ακόμα συνάδελφος επικουρικός παθολόγος, εργαζόμενος στην πτέρυγα Covid του ΓΝ Αγίου Ανδρέα, έλαβε εντέλλεσθε σήμερα 12/01, για μετακίνηση στο ΓΝ Κεφαλονιάς.  Ενημερώθηκε μάλιστα γι’ αυτή τη μετακίνηση εν ώρα εφημερίας, τηλεφωνικά από το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, χωρίς να του έχει κοινοποιηθεί καν το σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο. Οφείλει λοιπόν να παρουσιαστεί αύριο πρωί στην Κεφαλονιά, ενώ αύριο εφημερεύει ξανά στον Άγιο Ανδρέα. Μικρή λεπτομέρεια ότι ο συνάδελφος μόλις γύρισε από την αναρρωτική του άδεια και μέχρι πριν μερικές μέρες νοσηλευόταν λόγω σοβαρής λοίμωξης Covid.


Είναι πλέον κουραστικό να αναφέρουμε ξανά και ξανά, την επικινδυνότητα της πολιτικής επιλογής υποστελέχωσης και κάλυψης των κενών με μπαλώματα,  την αβάσταχτη ελαφρότητα που λαμβάνονται οι αποφάσεις σαν να πρόκειται για πιόνια σε επιτραπέζιο παιχνίδι και όχι για εργαζόμενους ανθρώπους, την εγκληματική υποστελέχωση και διάλυση ειδικά των περιφερειακών νοσοκομείων που συνεπάγεται – αποδεδειγμένα πλέον- υποθεραπεία των ασθενών  και εκτίναξη της θνητότητας.
 

Η εντολή μετακίνησης ειδικά του συγκεκριμένου συναδέλφου, ειδικά με τον τρόπο που έγινε δεν είναι απλά απαξιωτική, αλλά αποτελεί κυριολεκτικά ΥΒΡΙ προς τον ίδιο και προς όλους τους υγειονομικούς που κρατάνε όρθιο το ΕΣΥ, υπό αντίξοες συνθήκες, στις οποίες εσείς οι ίδιοι δεν θα αντέχατε ούτε ένα λεπτό. Έρχεται να προστεθεί στις τόσες άλλες, με διαδικασίες fast track μετακινήσεις,  που όπως έχει πολλαπλώς καταγγείλει η ΟΕΝΓΕ και οι Ενώσεις, παραβιάζουν συστηματικά ακόμα και την κείμενη νομοθεσία.
Να ανακληθούν ΑΜΕΣΑ τα εντέλλεσθε.
Δεν θα περάσει ο αυταρχισμός.
Η υποβόσκουσα δυσαρέσκεια και οργή που έχετε δημιουργήσει στον υγειονομικό κόσμο με τις προκλητικές σας ενέργειες και δηλώσεις σύντομο θα μετατραπεί σε αγωνιστικό ξεσηκωμό.
 

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής, ειδικά ενόψει τρίτου κύματος  να αγκαλιάσουν το αίτημα της κατεπείγουσας ενίσχυσης του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό . Πιο πολύ από ποτέ , η ποιότητα περίθαλψης του πληθυσμού ταυτίζεται   με τα στοιχειώδη δικαιώματα των υγειονομικών.
Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Α.


2)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας
O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece
Αθήνα 12 Ιανουαρίου 2021
Α.Π:10986



ΠΡΟΣ:
•    ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ
•    ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ
•    ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ
    ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ
    ΦΟΡΕΙΣ
    ΜΜΕ


Στην επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για την επιδημία στις 8/1 ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αντί να απολογηθεί για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών  στις ΜΕΘ, στις πτέρυγες νοσηλείας και στα ΤΕΠ, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, επέλεξε να  στοχοποιήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς, λέγοντας ότι «οι θεράποντες γιατροί αποφασίζουν αν κάποιος ασθενής  θα νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  ή όχι».


Δηλαδή, ο κ. Κοντοζαμάνης ούτε λίγο ούτε πολύ, επιχείρησε με απαράδεκτο τρόπο να ενοχοποιήσει τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων για τους θανάτους από Covid-19 που καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. Και αυτό προφανώς για να αποσείσει τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για την εκτίναξη στην χώρα μας της θνητότητας από Covid-19 το τραγικό δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020 ιδιαίτερα στην Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα.  Το γεγονός ότι το  «επιχείρημα» αναπαράγεται και από άλλους υπουργούς της κυβέρνησης που επικαλούνται τον κ. Κοντοζαμάνη είναι απόδειξη πως δεν ήταν μια  φραστική  αστοχία.


Μετά τον «ανεύθυνο λαό» που δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκαν οι άλλοτε «ήρωες» γιατροί. 


Η μεθόδευση αυτή αποτελεί πραγματικό θράσος από μια κυβέρνηση που από τον περασμένο Φεβρουάριο ως και σήμερα έχει αγνοήσει προκλητικά όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών για την ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.


Ως εδώ. Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για την αποψίλωση του δημόσιου συστήματος υγείας, για τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, για την διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης. 


Τα ψέματα τελείωσαν. Ένοχοι για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού είστε εσείς και οι προκάτοχοί σας. Γιατί λογαριάζετε τις ανάγκες μας σαν «κόστος που πρέπει να εξορθολογιστεί», τα δικαιώματα μας σαν καύσιμη ύλη για την περιβόητη ανάπτυξη σας.
Σπείρατε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες.


3)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΙΝΑΠ

Κοινοποίηση          : Διοίκηση 1ης & 2ης Υ.Πε.
     : Διοικητές Νοσοκομείων
     : ΙΣΑ
     : ΙΣΠ
     : ΟΕΝΓΕ
     : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

   
Αθήνα, 12/01/21

Μετά την εκδικητική μετακίνηση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο συνάδελφος Κώστας Καταραχιάς (γιατρός Ακτινολόγος, επικουρικός επιμελητής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ) ενημερώθηκε πως η παράταση της σύμβασής του θα έχει ισχύ μόνο ως τον Μάρτιο 2021 που λήγει η εντολή μετακίνησής του και όχι ως 31/10/2021 όπως ισχύει για όλους τους επικουρικούς μετά από πρόσφατη σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα άλλη μια φορά πως η αναγκαστική μετακίνηση ενός … Ακτινολόγου σε ΜΕΘ ( ! ) άλλου νοσοκομείου δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως «υπηρεσιακή ανάγκη» αλλά αποτελεί ξεκάθαρα δίωξη συνδικαλιστικής δράσης.
Μάλιστα, είναι σαφές πως αυτό που «ενόχλησε» περισσότερο ήταν η πρόσφατη αγωνιστική δράση για την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» να διατάσσει «ΕΔΕ» ενάντια σε γιατρούς και άλλους υγειονομικούς του νοσοκομείου επειδή … αρρώστησαν από COVID πάνω στο καθήκον σε μια καταγέλαστη προσπάθεια η διοίκηση να αποσείσει τις δικές της σοβαρότατες ευθύνες για την διασπορά της επιδημικής νόσου σε ογκολογικούς ασθενείς.
Απαιτούμε:
•    Να σταματήσουν άμεσα οι αυταρχικές ενέργειες ενάντια στον συνάδελφο.
•    Να δοθεί η παράταση θητείας ως 31/10/21 όπως προβλέπει ο νόμος για όλους τους επικουρικούς.
•    Να ανακληθεί η εκδικητική μετακίνηση και να επιστρέψει στο τμήμα του στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» όπου είναι τοποθετημένος και όπου υπάρχουν οι πραγματικές ανάγκες για την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.