Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

"Αμερικανιές" μαζί με τον κορονοϊό

Έκπληξη σαφώς και δεν είναι, αλλά σχολιασμό θέλει. Μιλάμε για τα προγράμματα των τηλεοπτικών καναλιών πλην ειδήσεων, για τις οποίες μαζί με πολλούς άλλους συναδέλφους, έχουμε υπογράψει κείμενο για τον μονομερή τρόπο που παρουσιάζουν την περίοδο, όπου για να δεις δηλώσεις των μάχιμων νοσοκομειακών γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού και ακόμα περισσότερο των συνδικαλιστικών τους οργάνων, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ. Αντίθετα όλες οι δωρεές των πλουσίων "φιλανθρώπων" προβάλλονται στο μέγιστο βαθμό.

Επί του ψυχαγωγικού - πολιτιστικού αφαιρώντας το ευκολονόητο ότι πολιτιστικές εκπομπές είναι δύσκολο να γίνουν αυτή την περίοδο, μας μένουν οι ταινίες.

Όλο αυτό το διάστημα με μικρή εξαίρεση το κανάλι της Βουλής και την ΕΡΤ3, ο χώρος της ιδιωτικής τηλεόρασης έχει παίξει κάμποσες ταινίες διάσωσης του προέδρου των ΗΠΑ από τρομοκράτες, άλλες τόσες με πόλεμο μεταξύ συμμοριών, άλλες τόσες με πληρωμένους φονιάδες σε αποστολές, με καλούς και κακούς μπάτσους, με διαμάχες πρεζέμπορων, με διεφθαρμένους διευθυντές φυλακών, συν τα αστυνομικά σήριαλ από το πανέρι των ΗΠΑ.

Γι άλλη μία φορά θα πούμε ότι κατά τη γνώμη μας, αυτά τα υποπροϊόντα είναι άμεση αντανάκλαση της αντίληψης που έχουν για την κοινωνία, τον πολιτισμό και την πολιτική οι ισχυροί του πλούτου και οι καναλάρχες της παρέας τους.

Όσοι/ες δεν έχετε δει το Α' μέρος του ντοκιμαντέρ "Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", στο  blog έχουμε την ηλεκτρονική του διεύθυνση στο youtube, οπότε έστω για 50' μπορείτε να ξεφύγετε λίγο. Δείτε το στο https://www.youtube.com/watch?v=Ybd4cOChng4