Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Έδωσε τη μάχη του ο Διαγόρας Ικαρίας


Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, επιτρέπεται να πέφτεις, αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς. Μπορεί στην τελευταία επίσκεψή του στο λεκανοπέδιο Αττικής ο Διαγόρας Ικαρίας να ηττήθηκε με 3-0 από την Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου με 3-0 (ημίχρονο 1-0), αλλά έρχεται η τελευταία αγωνιστική με μια σημαντική μάχη που θα κρίνει την παραμονή του στη Β' Εθνική γυναικών, με αντίπαλο το Φοίνικα Αγίας Σοφίας.


Με ελλείψεις, αλλά και με το γνωστό μαραθώνιο ταξίδι, λόγω του κακού συνδυασμού δρομολογίων (όμως αναπόφευκτου και υποχρεωτικού) η ομάδα της Ικαρίας προσπάθησε και κατά διαστήματα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, στο γήπεδο - βούρκο, έχασε όμως το κέντρο και επέτρεψε στην αντίπαλη ομάδα να πάρει μέτρα στο γήπεδο.

Εξαιρετική ήταν η διαιτησία, σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια που χειρούργησε χωρίς αναισθητικό την ομάδα, στερώντας της πολύτιμους βαθμούς.

Οι φίλοι του Διαγόρα για άλλη μία φορά έδωσαν μαζικό παρόν στην εξέδρα και ήταν επίσης για άλλη μία φορά περισσότεροι από τους γηπεδούχους, γράφοντας με την παρουσία τους, σε όλα τα γήπεδα που τα τελευταία χρόνια έχει αγωνιστεί εκτός έδρας ο Διαγόρας μία ιδιαίτερη ιστορία (Μπραχάμι, Λαμία, Ιστιαία, Ερέτρια, Ρόδος, Ηράκλειο, Καματερό, Ζωγράφου, Παιανία, Μαγούλα, Βριλήσσια).