Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Πρωταθλητές στον αθλητισμό και τον Πολιτισμό – Α.Ε. Δάφνης–Δάσους Χαϊδαρίου

 ...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

Του Νάσου Μπράτσου

Είναι πολλοί και συνεχώς αυξάνονται και αυτό είναι η ελπίδα για τον αθλητισμό, αλλά και πέραν αυτού.





Μιλάμε για όσου/ες κινούνται στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με λογικές υγιούς αθλητισμού, άμιλλας, ψυχαγωγίας και Πολιτισμού. Πρόσφατο παράδειγμα η εκδήλωση της Α.Ε. Δάφνης – Δάσους Χαϊδαρίου, που όπως λένε οι άνθρωποί της στοχεύει εκτός από αθλητές να διαπλάθει και προσωπικότητες.


Οι πιο μικροί αθλητές του συλλόγου. Και στην πράξη το μήνυμά τους έχει γίνει αποδεκτό, αφού στην εκδήλωσή τους γέμισαν τον χώρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου, όταν άλλες χρονιές αντίστοιχες εκδηλώσεις έκαναν σε μικρότερης χωρητικότητας αίθουσες σε σχολεία. Συνεπώς προήχθησαν με άριστα.


Εκτός από κοπή της πίτας, έγιναν βραβεύσεις μαθητών-αθλητών για τις εξωαγωνιστικές τους επιδόσεις, τις μαθητικές, παλαιμάχων αθλητών, παλιών διοικητικών στελεχών και αρκετών άλλων.

Αρμονικά έδεσε το παρόν, με το παρελθόν στην ιστορία της ομάδας και έβαλε βάσεις και για το μέλλον.


Κ. Αντωνόπουλος (γραμματέας), Δ. Λάλης (πρόεδρος)
Άλλωστε στο χαιρετισμό του παλαίμαχος άσσος της ομάδας, δήλωσε ότι ο αθλητισμός είναι ο πιο φανατικός οπαδός της ειρήνης. Το διαπιστώσαμε ότι εμπνέετε από αντίστοιχες κατευθύνσεις και στη σύγχρονη πορεία της ομάδας, όταν διοργάνωσε μαζί με το Δήμο Χαϊδαρίου, αγώνα τμημάτων της με ομάδες προσφύγων. Ήταν άλλωστε η αφορμή για να γράψουμε για το σύλλογο.

Επιπλέον σε συνεργασία με τους ιδιαίτερα δραστήριους παλαίμαχους, οργανωνει αιμοδοσίες και στηρίζει κοινωνικά παντοπωλεία.


Βράβευση παλαιμάχων   
 
Η δυναμική του συλλόγου αναμένεται να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο όταν επιστρέψει στη φυσική του έδρα, στην οποία όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση (ο Δήμαρχος εκπροσωπούσε την πόλη σε ημερίδα στο εξωτερικό) θα είναι έτοιμη προς χρήση μέσα στο 2018.

O Γιόζεφ Βάντσικ προπονητής τερματοφυλάκων στο σύλλογο.


 

Επίσης θα τα πάει καλά αν φτιάξει τμήμα μπάσκετ, γιατί δουλεύει καλά τον αιφνιδιασμό, αφού στο γράφοντα χωρίς να υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση, απονεμήθηκε τιμητικό βραβείο γα την κάλυψη της δράσης του σωματείου, το οποίο επιτρέψτε μου να θεωρήσω ότι ανήκει σε όλο το δυναμικό του ert.gr που μoυ δίνει στην εσωτερική κατανομή τη δυνατότητα να γράφω για τέτοιες θεματικές ενότητες.

Φυσικά και για το τεχνικό & γραφιστικό τμήμα, γιατί χωρίς αυτό τίποτα δεν φαίνονταν και δεν θα είχε την εμφάνιση, από αισθητική άποψη, που έχει.


  Και η δημοσιογραφική δουλειά, όπως και ο αθλητισμός έχουν σαφείς και διακριτούς ρόλους εντός του γηπέδου, αλλά είναι ομαδικά σπορ.
Το συμπέρασμα είναι ότι σύλλογοι σαν την Α.Ε. Δάφνη – Δάσους Χαϊδαρίου, βαδίζουν σωστά, για το λόγο αυτό συσπειρώνουν κόσμο, με λογικές μη εμπορευματοποιημένου αθλητισμού και δίνουν το καλό παράδειγμα και σε άλλους να πράξουν το ίδιο.

Σχετικές ειδήσεις:

Αθλητισμός με «Α» κεφαλαίο για την Α.Ε. Δάσους Χαϊδαρίου 

Χαϊδάρι: Έπαιξαν ποδόσφαιρο με τα προσφυγόπουλα (photos) 

Ποδοσφαιρική γιορτή αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι με συμμετοχή ομάδων προσφύγων

 Σέντρα αλληλεγγύης και γκολ στην ξενοφοβία στο Χαϊδάρι