Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Αυλαία για τα μπαράζ των πρωταθλητών Αιγαίου



Πέρασε στην ιστορία και αυτή η διοργάνωση με ένα πρωινό Κυριακής χωρίς αγώνες με βαθμολογική σημασία και με την κούραση και τους τραυματισμούς να είναι οι παράγοντες που διαμόρφωσαν τα ρόστερ και τα πλάνα των ομάδων.
Στον πρώτο αγώνα ο Παπάδος Γέρας κέρδισε τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια Νάξου με 66-53 (δεκάλεπτα 19-13, 32-22, 52-37, 66-53).
Ακολούθως σε έναν αγώνα που έμοιαζε με φιλικό προετοιμασίας οι πρωταθλητές Αιγαίου (ΒΑΟΛ Χίου) κέρδισαν με 81-79 τον Ίκαρο Ικαρίας (τα δεκάλεπτα 19-16, 39-32, 60-57, 81-79).




Με το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ’ Εθνική μπάσκετ ανδρών να έχει περάσει λοιπόν στο παρελθόν και το ΒΑΟΛ Χίου πανάξιο νικητή, μερικές διαπιστώσεις με βάση την εμπειρία παρακολούθησης της διοργάνωσης από το 2006 μέχρι και σήμερα.

Από το 2012 που τα μπαράζ μεταφέρθηκαν από την περίοδο λίγο μετά τη Μεγαλοβδομάδα, μέσα στον Ιούνιο, άρχισαν να εμφανίζονται και τα προβλήματα αυτής της επιλογής και συγκεκριμένα:

-Τα πρωταθλήματα έχουν τελειώσει νωρίτερα και οι ομάδες συντηρούνται όπως-όπως με αποτέλεσμα να μην παρουσιάζουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.

-Οι φοιτητές-αθλητές πέφτουν μέσα στην εξεταστική και συχνά δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν, έτσι επιστρατεύονται από υποδομές, έως παλαίμαχοι για να γεμίσει το ρόστερ.

-Είναι αρχές καλοκαιριού και όσοι αθλητές έχουν επαγγελματική ενασχόληση σχετική με τον τουρισμό, ή σχετική με αυτόν τον τομέα, μένουν πίσω και δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν.

-Οι θερμοκρασίες και για τις ομάδες και για τους θεατές, είναι επιπέδου Σαχάρας.

Για την προβολή της διοργάνωσης  τα έχουμε ξαναπεί, έχει μεγάλα περιθώρια, όταν ούτε ένα αφισάκι δεν διακινείται, έστω στα κοντινά γήπεδα και σωματεία της περιοχής διεξαγωγής του ειδικού πρωταθλήματος, για να πάνε έστω από περιέργεια και  «εξωτερικοί», εκτός από τους  «διαβασμένους» και σχετικούς με τη διοργάνωση.

Να πούμε ένα μπράβο σε όσους συμμετέχουν, διότι μετά από σκληρή δουλειά και πολλά έξοδα σε χαλεπούς καιρούς έδειξαν ότι παράγουν αθλητικό – κοινωνικό έργο στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται.

Επίσης μπράβο και σε όσους αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν, ο αθλητισμός είναι άλλωστε μία συνεχής προσπάθεια που σε κάνει να μαθαίνεις από τις εμπειρίες σου.

https://www.facebook.com/ERTsocial/posts/1397244873688663