Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

«Οργή λαού ξεσηκωμός παντού, ενάντια σε κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ»




Σαφώς αναντίστοιχη με τη σοβαρότητα των καταστάσεων ήταν η συγκέντρωση των σωματείων των ΜΜΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, λογικό όμως αφού εδώ και καιρό είχαν επιδοθεί σε σειρά συναντήσεων φιλοκυβερνητικού λόμπινγκ, που τελικά δεν δούλεψε.

Ενδεικτικό της συνθηματολογίας που επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν και που σχεδόν κανείς δεν ακολούθησε, ήταν το σύνθημα «Κατρούγκαλε, Πετρόπουλε και όλη η κομπανία στους δρόμους θα πληρώσετε αυτή την αδικία». Τις κακές λέξεις όπως κυβέρνηση (υπό τη σημαία της οποίας ορισμένοι εκλέχτηκαν στα σωματεία αυτά και άλλοι τους στήριξαν), ΕΕ, χρέος και ΔΝΤ, τις απέφυγαν όπως ο διάολος το λιβάνι.

Και επειδή όπως σοφά λέει ο λαός «κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», οι υποστηρικτές των προηγούμενων μνημονίων, η παράταξη της δεξιάς φώναξε συνθήματα του τύπου «Κατρούγκαλε βλάκα σε έχουμε για πλάκα» και «κάτω η χούντα της αριστεράς».

Η Πρωτοβουλία για την ανατροπή φώναξε συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης της ΕΕ του ΔΝΤ και υπέρ της ανάγκης συντονισμού όλων των κλάδων για ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών, όπως «Οργή λαού ξεσηκωμός παντού, ενάντια σε κυβέρνηση ΕΕ και ΔΝΤ», «αγώνας ρήξη ανατροπή η ιστορία γράφεται με ανυπακοή»,κλπ